Comisia Europeană avertizează, România – prin liderii politici – adoptă formula „Eu sunt mic, nu știu nimic”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

„Îngrijorările” lui Dragnea şi ale lui Tăriceanu, ca răspuns dat în urma criticilor dure primite pe tema justiției de la Comisia Europeană, n-au făcut decât să scalde România într-o și mai mare incertitudine și să transmită către Bruxelles senzația de obscuritate și neîncredere. 

dragnea-tariceanu-inquam-photos-george-calin-2Situația creeată în jurul acestei probleme aproape că a știrbit din însemnătatea zilei de 24 ianuarie, când cele mai importante publicații din presa scrisă au alocat spații generoase pentru a analiza evenimentele din politica actuală.

Iată ce scrie Adevărul, în articolul Comisia Europeană, ultimul avertisment către România, cu privire la modul în care Comisia Europeană a atenționat România: „Dur, precis şi fără niciun fel de mănuşi sau dulceţuri diplomatice este comunicatul Comisei Europene, sub semnătura comună a preşedintelui Jean Claude Juncker şi prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans privind „evoluţiile recente din România“ în domeniul justiţiei. Jurnaliștii sunt de părere că formularea este aceasta: România provoacă îngrijorări profunde cu privire la încălcarea repetată a principiilor funcţionării statului de drept.

Ziariștii de la Gândul citează din scrisoarea transmisă spre Buxelles de Liviu Dragnea şi Călin Păpescu Tăriceanu: „Ne exprimăm îngrijorarea în legătură cu privire la modul incorect în care a fost informată Comisia Europeană în ceea ce priveşte transparenţa dezbaterilor pe tema justiţiei din România”, și notează, potrivit oficialilor europeni: Comisia a subliniat faptul că Guvernul şi Parlamentul ar trebui să asigure transparenţa totală a procesului legislativ privind legile justiţiei.

Acum, când toată lumea europeană, și nu numai, și-a fixat atenția asupra conducerii din România, întrebarea e următoarea: Oare vor reuși până la urmă cei doi politicieni, care bulversează o întreagă țară, să-i învârtă și să-i amețească (adică sa-i prostească) pe cei din Parlamentul European, ca și pe români?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy