Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Competițiile sportive în atenția jandarmilor harghiteni

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul partidelor de fotbal din municipiile Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc, ambele contând pentru Campionatul României, Liga a III-a.

jand compAstfel, vineri,02 septembrie a.c., pe Stadionul Municipal din Miercurea Ciuc va avea loc meciul dintre echipele Futball Klub Miercurea Ciuc și Atletico Vaslui, iar sâmbătă, 3 septembrie a.c.,pe Stadionul Municipal din Odorheiu Secuiesc se va disputa  meciul dintre echipele A.F.C. Odorheiu Secuiesc și C.S.M. Roman, ambele începând cu ora 17:00.

Jandarmii vor fi prezenţi în zona imediată şi apropiată a arenelor sportive pentru prevenirea şi combaterea faptelor care pot conduce la tulburarea ordinii publice.

Jandarmii harghiteni îndeamnă suporterii, să-şi încurajeze civilizat echipele favorite, astfel încât în incinta şi în afara stadionului, să existe un climat de ordine şi siguranţă propice desfăşurării competiţiei sportive. Totodată, îndemnăm spectatorii să nu folosească materiale pirotehnice care, în afara faptului că ar duce la aplicarea unor sancţiuni pecuniare şi interzicerea accesului la competiţiile sportive, acestea ar putea prejudicia și clubul.

Aducem în atenția spectatorilor câteva restricții așa cum reies ele din cuprinsul Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive:  

  • introducerea în arena sportivă a băuturilor alcoolice, consumul acestora, precum și pătrunderea în interiorul stadionului în stare de ebrietate;
  • refuzul de a prezenta documentele de acces şi, după caz, actele de identitate, la solicitarea justificată a forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă;
  • introducerea în arena sportivă a inscripţiilor, emblemelor, pancartelor, bannerelor, afişelor, steagurilor sau a altor suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte ce au conţinut obscen sau care incită la violență, ură rasială, discriminare;
  • introducerea în arena sportivă a petardelor, materialelor explozive, incendiare sau fumigene;
  • refuzul de a se supune la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor;
  • scandarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă sau ameninţarea cu acte de violenţă;
  • ascunderea feței cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenţia de a împiedica identificarea;
  • refuzul de a părăsi imediat arena sportivă, dacă măsura evacuării a fost dispusă de către personalul de ordine şi siguranţă sau de către forţele de ordine;
  • pătrunderea sau încercarea de a pătrunde fără drept, prin orice mijloace, pe suprafaţa de joc.

           Participanții la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori și forțele de ordine pe traseele către locul de desfășurare a meciului, în apropierea și în incinta arenei sportive.

Pe această cale, forțele de ordine mulţumesc anticipat spectatorilor pentru comportamentul adecvat, entuziast şi corect de care vor da dovadă şi le urează să aibă parte de un meci frumos!

 INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

 

 

 




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.