Computer tomograf la spitalele din Gheorgheni și Odorheiu-Secuiesc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Se bucură de prioritate proiectele care au în vedere dezvoltarea comunităților locale și îmbunătățirea condițiilor de trai

computer-tomograf„Având în vedere „competențele” economice ale guvernului demis, în acest an valoarea sumelor destinate echilibrării bugetelor locale aflate la dispoziția Consiliului Județean Harghita se ridică la jumătatea sumelor din anul trecut. Astfel am hotărât ca acestea să fie distribuite pentru solicitările care au întocmită documentația aferentă, conform legii”, a afirmat Borboly Csaba în debutul ședinței extraordinare a consiliului local din data de 18 ianuarie.

Solicitările înaintate de localități au în vedere implementarea investițiilor care vizează în primul rând îmbunătățirea condițiilor de trai și dezvoltarea economică a localităților, aspecte care pot contribui la motivarea tinerilor în a rămâne pe tărâmurile natale, respectiv atragerea acasă a celor plecați în străinătate. Criteriul de selecție a avut în vedere sprijinirea acelor proiecte a căror rezultat este tangibil și reprezintă un sprijin real pentru consiliul local. S-a avut în vedere și faptul că în noul context financiar, numeroase localități vor trebui să se gospodărească din sume mai mici decât cele avute la dispoziție anul trecut, în unele situații fondurile fiind insuficiente.

„Este lăudabil faptul că primarii din județul Harghita au înaintat solicitări bine fundamentate și în acest mod au ușurat munca Consiliului Județean Harghita. Totodată, țin să le mulțumesc vicepreședinților consiliului județean, Barti Tihamér și Bíró Barna Botond și consilierilor județeni, fără a căror colaborare nu am fi reușit să adoptăm aceste hotărâri”, a spus Borboly Csaba.

Reprezintă un progres sprijinirea spitalelor din localitățile Odorheiu-Secuiesc și Gheorgheni în vederea utilării cu câte un computer tomograf. Se va sprijini și achiziționarea de terenuri pentru construirea de locuințe de către tineri în localitatea Zetea, înființarea mini-parcului industrial de la Tomești. În toate localitățile sunt în curs lucrări de reabilitare a unităților de învățământ, de asigurare a siguranței publice (instalare camere video, echipamente destinate echipelor de pompieri voluntari), relansarea manufacturii de ceramică de la Dănești și dezvoltarea domeniului ecvestru din județ.

Detalii cu privire la solicitările înainte găsiți la următorul link:

http://investitii.hargitamegye.ro/note-de-fundamentare

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy