Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Concurs de fotografii pentru tineri! – ZIUA MONDIALĂ A ZONELOR UMEDE 2016

În întreaga lume ziua de 2 februarie este sărbătorită ca fiind Ziua Mondială a Zonelor Umede, conform deciziei luate în 1971, la Ramsar, în Iran. România a ratificat documentul Convenţiei şi a declarat pe teritoriul său zone umede protejate prin Legea nr. 5/1991.

Tema din acest an este „Mijloace de trai durabile” în cadrul sloganului multianual „Zone Umede pentru viitorul nostru”.

Zonele umede au fost definite ca fiind întinderile de bălţi, mlaştini, ape naturale sau artificiale, permanente sau temporale, unde apa este stătătoare sau curgătoare, dulce sau sărată.

Obiectivul declarat al Convenţiei Ramsar este acela dea conserva zonele umede, ca habitat al păsărilor acvatice, acestea fiind considerate importante resurse de valoare economică, naturală, ştiinţifică şi recreativă, a căror pierdere ar fi ireparabilă.

Ziua Mondială a Zonelor Umede, constituie prilej pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani de a participa la un concurs în care aceştia pot posta o fotografie realizată cu telefonul sau camera foto despre o zonă umedă favorită. Concursul se desfăşoară între 02.02 -02.03. 2016 pe site-ul: http://www.worldwetlandsday.org/photo-contest.

Câştigătorul va avea posibilitatea să viziteze un sit Ramsar oriunde în lume prin intermediul organizaţiei Star Alliance Biosphere Connection.

Domokos László József,

Director executiv

Kovásznai Sándor,

Consilier
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.