Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Concursurile profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă

Astăzi, în localitatea Sâncrăieni, la ora 10,00, a început faza judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.

După desfăşurarea a trei etape zonale ale concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Harghita, câştigătoarele acestor faze zonale se vor întrece, mâine, în cadrul etapei județene a acestei competiţii.

Principalele obiective ale competiţiei sunt:

  • dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă;
  • evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă;
  • popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă;
  • dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Pompierii civili, dedicați acestei meserii, îşi vor putea arăta iscusinţa în cele trei probe ale concursului: ştafeta 4×100 m, pista cu obstacole, precum şi realizarea dispozitivului de intervenţie.

Eforturile depuse de concurenţi vor fi răsplătite cu premii ce vor consta în medalii, cupe şi diplome. Echipa care se va clasa pe prima treaptă a podiumului va reprezenta judeţul Harghita la faza interjudeţeană a competiţiei.

Pompierii civili din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență sunt partenerii noștri pe plan local, cei care asigură prima intervenție în foarte multe situații limită, acționând atât în cooperare cu serviciile profesioniste, dar și individual, pentru salvarea vieților și a bunurilor materiale.

La nivelul județului Harghita, sunt constituite servicii voluntare pentru situații de urgență la nivelul tuturor celor 67 de localități, unele dintre acestea având o tradiţie seculară (Cristuru-Secuiesc – 1871; Praid  – 1878; Atia – 1880; Zetea – 1890; Mărtiniş – 1892; Corund – 1893; Ocna de Jos – 1902; Ocland – 1908).

 

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *