Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Condamnare în cazul medicului Csiki Csongor, fost șef al secției de oncologie de la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, acuzat de DNA pentru luare de mită

Când nimeni nu se mai aștepta, Tribunalul Harghita a decis ieri condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendare a lui Csiki Csongor, fost șef al secției de oncologie a SJU Miercurea Ciuc, pentru luare de mita – 52 de acte materiale. De asemenea, instanța a decis interzicerea, pentru 2 ani, a dreptului de a profesa ca medic și a dispus, ca pe perioada supravegherii, să presteze muncă neremunerată pentru 60 de zile în cadrul spitalului menționat, dar și confiscarea unei sume de bani, ca folos necuvenit. Este o decizie care trebuie să dea de gândit multora. Csiki Csongor a fost o figura importantă în ansamblul local din Miercurea Ciuc, fost director medical la SJU Miercurea Ciuc, apropiat al lui Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, judecat și el într-un dosar de corupție, care-și așteaptă decizia cu sufletul la gură. Un dosar în care cei mai mărunți funcționari implicați din CJ Harghita și reprezentanți ai unor firme, care și-au recunoscut vina, au primit 3 ani de închisoare cu suspendare, lucru care ne face să ne întrebăm ce decizie va fi în cazul celor care au coordonat întreaga afacere penală care face obiectul dosarului judecat, adică Borboly Csaba și ceilalți. Este un semnal că justiția își face datoria, chiar și în Harghita, că nu se lasă intimidata sau influențată de unii care ar dori schimbarea cursului dosarelor apelând la tertipuri mărunte. Avem de-a face cu generații noi de magistrați care nu-și riscă cariera și integritatea pentru a da satisfacție unora care ne vor întorși în timp. Pentru că și ei, ca și alții, știu că, dincolo de orice, libertatea e cea mai importantă. Așteptăm cu mare interes deciziile în alte dosare penale importante, precum cel al fostului primar din Gheorgheni, Mezei Janos, primarului și viceprimarului din Miercurea Ciuc, Raduly Robert și Szoke Domokos și mulți alții, aleși locali care au dovedit un dispreț total față de lege și care au condus discreționar localitățile, fără a se teme de consecințe legale. Asa cum ne-am angajat față de cititorii noștri, îi vom ține la curent cu cele mai semnificative evoluții din dosarele importante.

D.E.

Sursa foto: szekelyhon.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.