Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Consiliul Județean Harghita ajută pregătirea pentru bacalaureat cu un sistem de învățământ digital

Consiliul Județean Harghita sprijină pregătirea elevilor din clasele a XII-a la examenul de  bacalaureat, la limba și literatura română prin platforma educațională ClassyEdu. Pentru primii solicitanți Consiliul Județean va oferi abonament gratuit. Acest lucru este condiționat de aplicarea din cadrul unei clase a cel puțin zece elevi.

Analizând rezultatele obținute în ultimii ani la examenul de bacalaureat se poate afirma că majoritatea absolvenților de liceu din județul Harghita nu reușesc să obțină nota de trecere la disciplina limba și literatura română,  acest lucru se reflectă și în notele obținute de elevi, și contribuie în mare măsură și la faptul că mulți elevi nu promovează examenul de bacalaureat.

Odată cu apariția și răspândirea noului coronavirusului, în paralel cu desfășurarea procesului de învățământ în afara claselor, educația online a câștigat teren. Chiar și în situațiile de urgență cauzate de epidemie, sistemul de învățământ trebuie să funcționeze, elevilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a învăța, iar școlile și profesorii trebuie să se adapteze la situațiile neașteptate.

Pentru a evita, a reduce numărul elevilor care nu promovează examenul de bacalaureat, Consiliul Județean Harghita supune în atenția directorilor și profesorilor sistemul digital ClassYEdu. Sistemul de sprijinire a învățământului digital este ușor de utilizat, oferă o nouă experiență de învățare, o cale de învățare personalizată pentru elevii, iar profesorilor le oferă posibilitatea de a dezvolta cu ușurință materiale educaționale, de a crea planuri de lecții personalizate și planuri de cursuri cu acces la conținut digital într-un cadru unificat.

„Scopul nostru este de a ajuta profesorii să lucreze și să pregătească elevii prin intermediul sistemului de învățământ digital, în primul rând la disciplina limba și literatura română, pentru a îmbunătăți rata de promovabilitate în rândul elevilor  din județul Harghita la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie, respectiv din sesiunea august-septembrie. La disciplina limba și literatura română sunt puse la dispoziția elevilor și a profesorilor 36 de subiecte digitalizate. Așteptăm solicitările claselor, cu condiția, ca dintr-o clasă să participe cel puțin zece elevi la program. Profitați de această oportunitate!” – a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita în legătură cu programul.

Cei interesați sunt invitați să transmită solicitarea de alăturare la program prin intermediul compartimentului de educație și învățământ al Consiliului Județean Harghita, la adresa de e-mail: csikianna@hargitamegye.ro.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *