Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Consiliul Judeţean Harghita lansează o amplă consultare publică privind coexistenţa interetnică

Consiliul Județean Harghita, ținând cont de dinamica relațiilor interetnice din România, dar în special din județ, a elaborat un Program de cooperare interetnică.

Prin intermediul acestui program se dorește să se ajungă la stabilirea unei coexistențe pașnice bazate pe toleranță, apreciere și respect reciproc.
Scopul programului este de a evalua relațiile etnice și de a elabora o hartă a problemelor prin organizarea de diverse întâlniri și evenimente, implicând actori locali din mediul economic, cultural, social și din spectrul societății civile. În același timp, se urmărește dezvoltarea unei cooperări mai strânse între Consiliul Județean Harghita și autoritățile locale, organizarea de întâlniri și realizarea de programe pentru a discuta problemele și a propune soluții, acestea contribuind la întocmirea unei hărți a conviețuirii. De asemenea, programul își propune să colecteze bune practici și exemple pozitive care să consolideze relațiile interetnice.
O primă etapă a programului o constituie lansarea unui sondaj de opinie, cu scopul de a colecta părerile, experiențele, percepțiile oamenilor și exemplele de bune practici.
În urma rezultatelor va fi elaborat un ghid de bună conviețuire care va stabili și asigura pe termen lung dinamica relațiilor între grupurile etnice din județul Harghita, acesta putând fi aplicat și în alte comunități multietnice.

Chestionarul este disponibil prin accesarea link-ului și poate fi completat până la data de 30 noiembrie: click AICILasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.