Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Consiliul Județean Harghita, pași concreți pentru creșterea competitivității întreprinderilor din județ

Au fost semnate acordurile de parteneriat între Consiliul Județean Harghita și U.A.T.- urile Bălan și Cristuru Secuiesc.

După semnarea în 3 iunie a acordului de parteneriat dintre municipiul Gheorgheni și Consiliul Județean Harghita, privind dezvoltarea unui incubator de afaceri, în data de 9 iunie au fost continuate demersurile pentru înființarea unor noi incubatoare de afaceri în localitățile Bălan și Cristuru Secuiesc.

La întâlnire au participat, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, Biro Barna Botond,  primarul municipiului Gheorgheni, Csergő Tibor András, primarul orașului Cristuru Secuiesc, Koncz Hunor János și primarul orașului Bălan Iojiban Gheorghe .

Incubatoarele de afaceri sunt dezvoltate în parteneriat, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, investițiile fiind susținute în proporție de 50% din acest program și 50% din contribuțiile Consiliului Județean Harghita și al orașelor, în procent de 65%, respectiv 35%.

Vicepreședintele Bíró Barna Botond  a apreciat faptul că experiența incubatorului de afaceri de la Odorheiu Secuiesc va constitui un exemplu de bune practici pentru dezvoltarea celor trei incubatoare atât de necesare evoluției economice a județului.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a precizat că aceste parteneriate între județ și U.A.T.-uri cresc gradul de competitivitate al județului, facilitând crearea de locuri de muncă și stimulându-i pe tineri să rămână acasă.
Prin aceste demersuri poate fi stopat exodul de creiere și de forță de muncă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *