Consiliul Județean și Prefectura se surpă sub picioarele aleșilor harghiteni fără ca acestora să le pese

0

Articol disponibil în: Română

cjharghita

Una dintre clădirile reprezentative pentru Miercurea Ciuc și pentru Județul Harghita este cea care adăpostește sediile Prefecturii și ale Consiliului Județean Harghita.
Clădirea se află într-o avansată stare de degradare cu tencuială care stă să cadă, trepte rupte și tâmplărie interioară de pe vremea lui Ceaușescu.
Din toate Consiliile Județene pe care am avut ocazia să le vizitez, cel din Harghita este de departe cel mai dărăpănat. Dacă ar scoate cineva calculatoarele din această clădire ai putea jura că te-ai întors în timp undeva în anii 80.
La fel ca și casa unui om, starea fizică a clădirii unei instituțiile reflectă interesul pe care îl au ocupanții edificiului pentru a face lucruri de calitate și mai ales capacitatea de a fi gospodari.
Dacă e să te gândești numai la câte lucrări de construcții au fost alocate pe criterii politice și câte afaceri cu parandarăt s-au făcut din banii publici, dacă fiecare bandit repara câte o treaptă la această clădire, ea ar fi arătat impecabil.
O vorbă înțeleaptă spunea că ”Omul sfințește locul” noi am adăuga ”și politicianul îl lasă în paragină”.

I.R.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy