Consiliul Local al municipiului Miercurea Ciuc – decizii adoptate în privința eficientizării costurilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Consiliul Local al municipiului Miercurea Ciuc a decis luni, 5 decembrie, prelungirea cu 5 ani a contractele de chirie privind apartamentele construite de Agenția Națională pentru Locuințe. În același timp s-au adoptat hotărâri care vor aduce beneficii pentru bugetul municipiului și pentru Harvíz SA.

Consiliul Local al municipiului Miercurea Ciuc s-a întrunit astăzi în ședință extraordinară. Primarul Korodi Attila și viceprimarul Bors Béla au rezumat punctele importante de pe ordinea de zi.

În Monitorul Oficial a fost publicată actul normativ care prevede obligativitatea administrațiilor locale de a prelungi contractele de chirie privind apartamentele Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL) pentru o perioadă de 5 ani față de un an cât era prevăzut până acum.
De asemenea, se vor face economii semnificative dacă se aprobă proiectele pentru montarea de sisteme fotovoltaice în cazul a 12 clădiri publice: grădinițe, școli, săli de sport, creșa și sediul Direcției floricole se numără printre clădirile aferente. Grantul ar putea atrage 5,8 milioane de lei din fonduri europene. Conform studiului de referință, cele douăsprezece clădiri consumă 1,6 GigaWatts de energie electrică pe an, din care 42% ar fi generată de sistemele instalate.

În semn de solidaritate, Miercurea Ciuc va oferi un avans de 158 mii lei regiunii în care furnizorul de servicii de apă potabilă și canalizare este Harvíz SA. După cum a explicat Bogáti Csaba, directorul general al societății, scopul acestui avans este de a contribui la un proiect prin care operatorul va construi un sistem prin care 8.000 din cele peste 31 de mii de contoare de apă existente să poate fi urmărite online. Realizarea acestui proiect ar fi extrem de important, fiindcă ar contribui la măsurarea exactă a pierderilor de apă pe rețelele existente.
Într-o primă etapă, Miercurea Ciuc va asigura în totalitate contribuția de 7% a beneficiarului, ulterior cheltuielile vor fi împărțite proporțional între UAT-urile în cauză.

  • sursa informaților și foto – Primăria municipiului Miercurea Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy