Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport

Aducem la cunoştinţa celor interesaţi faptul că la data de 29.08.2016 a intrat în vigoare Ordinul comun M.D.R.A.P./M.F.P./M.A.I. nr.1069/1578/114  pentru aplicarea pct. 10 din titlul IX: Impozite şi taxe locale” din Normele metodologice de aplicare a Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2016.

 Prin acest ordin se aprobă formularul tipizat „Contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport” model 2016ITL-054, prevăzut în anexa 2.

La înmatriculare, în cazul în care transferul dreptului de proprietate a mijloacelor de transport se realizează prin utilizarea contractului de înstrăinare – dobândire, model 2016ITL-054, nu se mai solicită certificatul de atestare fiscală respectiv fişa de înmatriculare a vehiculului.

Dacă solicitantul înmatriculării nu utilizează contractul de înstrăinare-dobândire a mijlocului de transport, în forma sus-menţionată, documentul care atestă dreptul de proprietate asupra mijlocului de transport trebuie să fie însoţit de Certificatul de atestare fiscală, respectiv fişa de înmatriculare a vehiculului.

Instituţia Prefectului Judeţul Harghita
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.