Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Controale COVID pe raza judeţului Harghita, la data de 15 decembrie 2020

Foto cu caracter ilustrativ

 

Poliţiştii harghiteni, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, continuă activităţile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19

Reperele acţiunilor desfăşurate în acest sens pe raza judeţului Harghita, la data de 15 decembrie 2020

În perioada ultimelor 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, a continuat activităţile specifice de prevenire a răspândirii noului CORONAVIRUS, în special prin verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

 

Activităţile specifice desfăşurate de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, pompieri şi specialiştii altor autorităţi şi instituţii cu atribuţii în domeniu, au vizat îndeosebi zonele cu un aflux mare de cetăţeni, centrele comerciale și zonele adiacente, unitățile de alimentație publică, zonele de agrement şi alte zone aglomerate, precum și mijloacele de transport în comun.

 

În cadrul celor 12 acţiuni, desfășurate independent şi/sau în cooperare cu alte structuri M.A.I. ori instituţii cu atribuţii în domeniu, au fost verificate 41 de unităţi economice şi 69 de obiective sau alte locaţii, respectiv terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement, dar şi locaţii/zone de izolare/carantinare.

 

De asemenea, au fost verificate 43 de mijloace de transport, din care 18 mijloace de transport public în comun şi au fost legitimate 801 persoane, constatându-se că 44 dintre acestea nu respectau măsurile de protecţie individuală, iar alte 2 persoane nu respectau interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie.

 

Totodată, au fost verificate 176 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare, constatându-se că una dintre acestea nu respecta măsurile de izolare instituţionalizată, iar alte 478 de persoane au fost verificate referitor la respectarea măsurilor de carantină.

 

Ca şi în acţiunile anterioare, au fost transmise o multitudine de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 46 de sancţiuni contravenţionale, cu amendă sau avertisment, 44 dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 2 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, toate în context COVID-19, în cuantum total de 9.400 de lei, respectiv 8.600 şi 800 de lei.

 

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

 

*Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică şi să nu se expună la riscuri.

*Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, sens în care nu vom tolera nicio încălcare a legii.

*Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

  • IPJ Harghita

 

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *