Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Controale în piețele agroalimentare din Gheorgheni și Odorheiu Secuiesc

Foto: ISU Harghita

 

Sâmbătă, 31 octombrie, inspectorii de prevenire din cadrul ISU „Oltul” Harghita au continuat, în cooperare cu Polițiile Municipale Gheorgheni și Odorheiu Secuiesc, acțiunile de control/verificare pe linia prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus (COVID-19), în piețe agroalimentare (vânzători/comercianți ambulanți), zone aglomerate, unități de comerț și alimentație publică.

Cu această ocazie, s-au transmis informări și recomandări cu privire la principalele măsuri de protecție care trebuie respectate (purtatul măștii, atât în spațiile închise, cât și în spațiile publice deschise, păstrarea distanței sociale corespunzătoare), oferind pliante și broșuri.

Cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil! De aceea, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri de prevenție:
 folosiți, în mod corect, masca de protecție! Aceasta trebuie să vă acopere nasul și gura, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur!
 nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate!
 evitați locurile aglomerate unde sunteți expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;
 păstrați o distanță semnificativă față de celelalte persoane pe care le întâlniți;
 dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;
 limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;
 evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.