Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Controale pentru combaterea ilegalităților în domeniul silvic, în Harghita

Joi, 4 august, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, în cooperare cu specialiști silvici ai Gărzii Forestiere Brașov,  au desfășurat activități de control pe linie silvică, constând în efectuarea de  controale la depozitele societăților de profil și controlul circulației materialelor lemnoase.

Astfel, în urma controalelor efectuate la două firme cu obiect de activitate în domeniul silvic, cu sediul în localitatea Zetea, respectiv, Dealu, au fost identificate  avize de însoţire pentru care nu a fost efectuată nota de intrare recepţie, materialul lemnos nefiind deţinut conform legislaţiei în vigoare.
S-a procedat la confiscarea valorică a volumului de 35,97 mc lemn rotund, esență molid, în valoare de 21.010,91 lei precum şi la aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 lei pentru firma din Zetea.
Totodată, pentru firma cu sediul în localitatea Dealu, s-a procedat la confiscarea valorică a volumului de 26,91 mc lemn rotund și lemn de foc, esență molid, în valoare de 4.503,44 lei precum şi la aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 19, alin. 2, lit e, pct. 1,din  Legea 171/2010.

În urma controlului efectuat la o firmă cu obiect de activitate similar din Sărmaș, respectiv în urma inventarierii materialului lemnos din  depozit s-a stabilit faptul că un volum de 23,84 mc cherestea esență rășinoase nu este deținut în depozitul firmei, cantitatea rezultând în minus în urma comparării stocurilor scriptice cu cele faptice. De asemenea, a fost identificat un aviz de însoțire pentru un volum de 36,72 mc cherestea esență rășinoase care a fost expediat fără proveniență legală.
În acest context, s-a dispus confiscarea valorică a cantității de  60,56 mc în valoare de 62.706,05 lei  și aplicarea a trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 17.500 lei în conformitate cu prevederile art. 19 alin.1 lit . c , art. 19, alin.2 lit. e), pct. 2 și art. 21 lit. b din Legea nr. 171/2010, cu modificările și completările ulterioare.

  • informații furnizate de IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.