Convocarea semestrială de instruire cu şefii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Harghita

0

Articol disponibil în: Română

Specialiștii Serviciului Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor din cadrul I.S.U. „Oltul” Harghita au susținut astăzi, 17 octombrie, în sala de ședințe a Consiliului Judeţean Harghita, convocarea semestrială de instruire cu şefii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Harghita. La această activitate au participat inspectorul șef al ISU Harghita, colonel Cimpoeșu Stelian și președintele Asociaţiei Profesionale a Pompierilor Civili din judeţul Harghita, d-l Albert Csaba.

Cu prilejul acestei întâlniri s-au discutat aspecte privind atribuțiile legale ale autorităților publice locale în domeniul gestionării situațiilor de urgență, asistenţa tehnică a mijloacelor de intervenţie şi trecerea autospecialelor la exploatarea de iarnă, precum și noile prevederi legale referitoare la reorganizarea Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, având în vedere intrarea în vigoare a O.M.A.I. nr. 75 din 27.06.2019 – pentru aprobarea criteriilor de performanță, privind constituirea, încadrarea și dotarea S.V.S.U. și S.P.S.U., dar şi documentele pe baza cărora se solicită emiterea avizelor specifice SVSU.

Pompierii voluntari din cele 67 SVSU existente la nivelul judeţului Harghita sunt principalii parteneri ai pompierilor militari profesionişti, ei fiind cei care asigură prima intervenție în cazul producerii unor situații de urgență în comunități.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy