Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Copiii din Tulgheș, printre cei mai norocoși din țară: finanțări importante pentru reabilitarea și modernizarea tuturor instituțiilor de învățământ din comună

Au început lucrările la una din cele doua Grădinițe care se construiesc la TULGHEȘ, cei mici vor avea în viitorul apropiat condiții la cele mai înalte standarde pentru desfășurarea activităților specifice. După modernizarea Școlii de la Rezu Mare,a Școlii de la Valea Frumoasa, a clădirii Școlii Vechi din Centru, urmează reabilitarea clădirii Școlii din Poiana Veche – proiect depus,cu contract de finanțare. Mai urmează depunerea în viitorul foarte apropiat a unui proiect pentru clădirea Școlii de la Hagota si uite așa într-un viitor nu foarte îndepărtat vom avea toate clădirile destinate învățământului din Tulghes, noi sau reabilitate!, își informează primarul Marcel Vancu locuitorii comunei pe care o conduce. 

Cele două unități de învățământ noi sunt construite din fonduri diferite. Gradinița cu program prelungit este finanțată prin PNDL și are o valoare de 1.735.000 lei cu ordin de începere dat începând cu data de 3 septembrie a.c. Gradinita cu program normal primește finanțare prin fonduri europene PNDR, iar valoarea investiției 1.345.000 lei cu ordin de începere dat tot cu data de 3 septembrie a.c.

Deși, din păcate, numărul copiilor este în scădere de la an la an, din datele deținute de Primăria Tulgheș sunt peste 100 de copii localnici care ar beneficia de noile investiții, la care se pot adauga și copii din localitățile învecinate.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.