Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Coronavirus – Ungaria apelează la armată pentru respectarea interdicţiilor de circulaţie

Foto: Getty

 

Militarii din cadrul armatei maghiare vor ajuta forţele de ordine în respectarea interdicţiei de circulaţie impuse în urma epidemiei de coronavirus, a anunţat premierul ungar Viktor Orbán, prin intermediul unui clip publicat miercuri, pe pagina sa de Facebook, transmite MTI.

Prim-ministrul a relatat că, împreună cu ministrul de interne, Sándor Pintér, şi ministrul apărării, Tibor Benkő, au căzut de acord asupra implicării armatei pentru respectarea interdicţiilor de circulaţie şi pentru menţinerea ordinii publice, iar acolo unde este posibil, şi în activităţile din cadrul sistemului sanitar, care este deja greu încercat.

“Prin urmare, militarii noştri nu vor apăra ţara în cadrul unui război, ci vor ajuta poliţia şi administraţia centrală, dar şi sistemul sanitar – acolo unde ministrul de interne şi ministrul sănătăţii vor decide că este necesar acest lucru”, a spus şeful guvernului de la Budapesta.

Viktor Orbán a adăugat că între şedinţa comitetului operativ şi cea a guvernului, au fost clarificate deja condiţiile juridice, de personal şi financiare adiacente, însă decizii formale vor mai fi luate şi în cadrul şedinţei de guvern,  urmând ca apoi să fie semnate şi ordonanţele. Din cauza epidemiei de coronavirus, în Ungaria este în vigoare o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte între ora 8 seara şi 5 dimineaţa.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.