COVID-19: Numărul cazurilor noi raportate în Harghita (3 octombrie)

0

Articol disponibil în: Română

Buletin informativ Harghita, 03 octombrie 2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

La nivelul județului Harghita situația epidemiologică  și măsurile de prevenire a răspândirii Coronavirus, COVID-19, la data de 03 octombrie 2020:

–         Cazuri confirmate: 1081, (24 cazuri noi în ultimele 24 de ore)

–         Persoane vindecate: 852 (24 pacienți vindecați în ultimele 24 de ore),

–         Persoane decedate: 42,

–         Persoane internate în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc și Spitalul Gheorgheni: 147;

–         Persoane în izolare la domiciliu: 40, (conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1309/21.07.2020, art. 4, alin. (1), lit. c)  și alin. (2);

–      Persoane aflate în carantină la domiciliu: 375 (conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1309/21.07.2020, art. 2, alin. (2) lit. a). b) și alin. (2);

Sunt în desfășurare anchete epidemiologice și se efectuează teste la COVID-19 pentru contacții simptomatici ai pacienților internați în spitale, respectiv au fost dispuse măsuri suplimentare de izolare la domiciliu pentru contacții asimptomatici.

Testările se efectuează cu respectarea algoritmului de testare pentru COVID-19, stabilit de către Institutul Național de Sănătate Publică.

 

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali din Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și Toplița au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.   Toate structurile M.A.I. şi autorităţile harghitene sunt mobilizate în  acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19.

La nivelul județului Harghita este organizată, sub autoritatea prefectului, o grupă de coordonare operativă, pentru evaluarea situației specifice, în vederea intensificării activităților de verificare și depistare a celor care nu respectă regulile de protecție sanitară, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Principalul obiectiv al măsurilor luate este acela al prevenirii răspândirii noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancţionare a încălcării legislaţiei în vigoare.

Principalele activităţi în care au fost concentrate pe zonele aglomerate, din localități și zone de interes turistic, cu risc de răspândire a virusului COVID-19.

Pe raza judeţului Harghita, se vor desfășura în continuare activități de verificare punctuale atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu COVID-19, dar și acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la ștranduri, terase și cluburi în aer liber.

Amintim cetățenilor că este în vigoare Hotărârea nr. 16/07.08.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, prin care se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri etc. de pe teritoriul județului Harghita. De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, pe raza județului, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, precum și pe toate arterele pietonale intens frecventate și în alte zone aglomerate.

Solicităm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, CARE NE POT PROTEJA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU:

  • să evităm locurile aglomerate, păstrând distanțarea fizică,
  • să purtăm masca în spaţiile închise,
  • să ne spălăm des mâinile.

 

Biroul de presă,  Instituția Prefectului Județul Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy