Cristian Popescu Piedone a demisionat

0

Articol disponibil în: Română

Primarul Cristian Popescu Piedone a demisionat din funcția de primar al Sectorului 4. Demisia va  fi înaintată Consiliului Local și apoi remisă prefectului Capitalei.
„După toate reacțiile din ultimele zile, după emoția și furia total justificate și exprimate în spațiul public în căutarea vinovaților, după miting-ul de ieri din Capitală în care mii de bucureșteni mi-ae-oficial-a-demisionat-si-piedone-332961-1u cerut demisia, am avut timp să reflectez și am ajuns la următoarea concluzie: îmi prezint astăzi demisia de primar al Sectorului 4, în semn de respect față de victimele tragediei și sper ca vidul legislativ și carențele administrative să tragă un semnal de alarmă, de la cel mai simplu funcționar până la cel mai înalt for legislativ. Poate că atunci când mii de oameni ies în stradă să-ți ceară să pleci și alte mii cer același lucru pe rețelele de socializare, e bine uneori să asculți. Îmi asum această vină morală, cât despre cea legală, voi lăsa Justiția să își spună cuvântul”, a transmis edilul într-un comunicat de presă.

Acesta transmite condoleanţe familiilor îndoliate, amintind că şi el este părinte.

„Sunt şi eu tată şi mă doare sufletul când mă gândesc la durerea celor care sunt nevoiţi acum să-şi îngroape copiii sau să tremure lângă patul de spital, sperând ca ei să se facă bine. Condoleanţe familiilor îndoliate şi multă putere şi sănătate celor care se luptă în aceste clipe pentru viaţă”, se mai arată în comunicat.

Piedone spune că regretă şi primele sale reacţii după incendiul din clubul Colectiv, arătând că nu era un moment potrivit să vorbească despre acte.

„De asemenea, vreau să îmi exprim părerea de rău pentru reacţiile din primele clipe de după tragedie. Îmi dau seama acum că nu era momentul cel mai potrivit să vorbesc despre acte. Mărturisesc, însă, că motivul pentru care am făcut-o nu a fost pentru ca să îmi salvez pielea, ci din dorinţa de a clarifica lucrurile cât mai repede, de a informa publicul despre documentele firmei care deţinea Clubul Colectiv, din punct de vedere al competenţelor Primăriei Sectorului 4. Poate că am ieşit uneori prea des la tv, dar am fost mândru de ceea ce am reuşit să fac împreună şi pentru bucureştenii mei, locuitori ai Sectorului. Poate că alteori am fost prea gălăgios, prea ferm, prea hotărât, dar am făcut-o din cauza temperamentului meu impulsiv, supărat pe situaţiile intolerabile”, declară Cristian Popescu Piedone.

Acesta le mulţumeşte cetăţenilor Sectorului 4 care au crezut în el şi l-au votat, cerându-şi scuze că pleacă şi asigurându-i că nu i-a trădat niciodată.

„Le cer iertare şi celor care cred că am greşit, dar vreau să ştie că am luptat mereu şi pentru ei. Am vrut totdeauna să asigur un trai sigur, sănătos şi civilizat cetăţenilor din Sectorul 4. Poate că m-am implicat în prea multe lupte, poate am dus bătălii pe prea multe fronturi şi am scăpat din vedere lucruri cu adevărat importante. Cer iertare familiei mele pe care de multe ori am neglijat-o şi îi rog pe cei dragi să mă ierte, dacă au avut de suferit din cauza mea”, se mai arată în comunicat.

În încheiere, fostul primar semnează comunicatul „Cristian Popescu- Piedone, De profesie om”.

sursa:www.mediafax .ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy