Cum încearcă Szoke Domokos, viceprimarul de la Miercurea Ciuc, să scape de brațul lung al legii?

4

Articol disponibil în: Română

După cum este cunoscut primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, şi viceprimarul Szoke Domokos au fost acuzați de procurorii DNA de fapte de corupție foarte grave.
Domnul primar a avut decența necesară să demisioneze, dar viceprimarul Szoke Domokos nu vrea să demisioneze și nu înțelege sub nicio formă că atitudinea lui afectează imaginea orașului Miercurea Ciuc.
După ce a intrat în atenția DNA, cu un tupeu fantastic a continuat să se implice în treburile primăriei deși era suspendat. În acest sens, Szoke Domokos a fost surprins împreună cu Eszter Dosa efectuând inspecții tehnice și dând dispoziții pe șantier angajaților de la SC Tectum Company SRL si Generalconstruct SA.
Prezența viceprimarului Szoke Domokos la diverse lucrări și comportamentul său de viceprimar activ, în timp ce el nu avea ce căuta pe șantier, a fost motivată în cel mai penibil mod printr-o notă justificativă scrisa de Dosa Eszter de la serviciul din cadrul primăriei Miercurea Ciuc, persoană care monitorizează unele contracte de lucrări în construcții din fonduri europene.

nota-justificativa-miercure
Încercând să dea explicații despre situație, Dosa Eszter a scris cea mai jenantă nota justificativă pe care am citit-o vreodată. Din acest document noi înțelegem că domnul viceprimar, care a terminat o facultate de mecanică, este un cel mai mare expert în construcții, fiind singura persoană din primărie, poate chiar din galaxie, care are experiența necesară pentru a controla șantierele chiar mai bine decât cei care au făcut facultăți în domeniu. De fapt, din nota cu pricina reiese că nici cei cu facultăți de construcții nu știu ce știe viceprimarul deoarece experiența sa în șantiere este peste ce ”se învață la școală”.
Ca simplu cititor al acestei note justificative am simțit că cineva vrea să îmi insulte inteligența. Când am citit și justificarea notei justificative deja am început să îmi fac probleme dacă  nu cumva Dosa Eszter nu are ceva probleme…
Opinia noastră este că în spatele unor astfel de documente nu stă o nevoie reală de expertiză a viceprimarului, ci se ascunde intenția de a se forța întoarcerea la butoane a viceprimarului Szoke Domokos, sau și mai rău, e vorba de o încercare infantilă de a influența anchetatorii sau de a duce în eroare judecătorii care ar citi astfel de documente din care să reiasă că viceprimarul este vital pentru bunul mers al orașului Miercurea Ciuc.
Noi vă garantăm că șantierele merg și vor merge foarte bine și fără viceprimar iar Miercurea Ciuc va supraviețui cu siguranță și după ce Szoke Domokos nu va mai avea treabă cu politica sau administrația publică locală.
Dar să vedem și care sunt firmele în cauză ce nu își pot face treaba singure, fără să fie supravegheate de viceprimarul minune.
General Construct SA este o firmă de construcții din Neamț care are în dotare nu doar specialiști de 10 ori mai buni decât Szoke Domokos, ci și un departament de cercetare în construcții cu laborator și tot ce trebuie, ca să nu mai vorbim de faptul că a derulat până acum foarte multe proiecte pe bani europeni și cunosc pe de rost ce au de făcut.
SC Tectum Company SRL este o firmă locală, abonată la banii publici din Harghita. Administratorul acestei firme, Vigh Adam Karoly, este și el, la fel ca viceprimarul, un om minune. Cu o cifră de afaceri anuală de aproximativ 8.000.000 lei a reușit să înregistreze pierderi de 966.012 lei în 2013 și de 307.838 lei în 2014. Dacă te mai uiți la datele oficiale și vezi că firma are datorii de 2.411.843 lei chiar stai să te întrebi de ce o mai ține deschisă și din ce bani trăiește acest patron.
Domnul Vigh Adam mai apare singur sau în asociere cu alte persoane la o serie de firme despre care vom vorbi cu alte ocazii, acum doar le nominalizăm :
– ASPIRO SRL o firmă care se ocupă de instalații și a avut în acte pierderi de 38.903 lei în anul 2014
– ALUTUS SA care a înregistrat la nivelul anului 2014 un modest profit de 19.808 lei, deși cifra de afaceri a fost de 4.239.028 lei
– ADAM CONSULTING SRL, o firmă de consultanță ținută și ea la păstrare
Ar mai fi câteva firme, dar încă sunt în documentare, căci nu prea am înțeles ce a făcut la Scapa Harghita SA și la alte câteva societăți comerciale care au dispărut.
În următorul articol vă vom prezenta care sunt legăturile dintre cei care au făcut sau fac afaceri cu primăria și viceprimarul Szoke Domokos, care nu a învățat nimic din plimbarea cu duba și nu a înțeles nimic din rechizitoriul DNA. Parcă ar fi frate cu Victor Ponta și nu pricepe că atunci când ai probleme în justiție trebuie să faci un pas în spate.
Vom urmări cu interes și modul în care se vor folosi actele care se fabrică în primăria Miercurea Ciuc cu intenția de a spăla imaginea viceprimarului și de a arăta în mod fals importanța lui în administrația publică locală.

I.R.

4 Comentarii
 1. zoli spune

  Asa e mafia asta vrea sa conduca orasul in continuare. Dosa si sotul ei au afaceri mari cu primaria. Judecatorii sa fie corecti, el nu avea voie sa faca asta. Sa-l aresteze pentru asta, asa e legea.

 2. Licurici spune

  Oamenii ăștia si-au pierdut simțul penibilului. Este îngrozitor că în 2015 mai putem asista din la motivații scrise de oameni maturi la nivelul unor copii de clasa a doua care încearcă pentru prima data sa își mintă părinții. Rușine d-na DOSA, rușine domnule Szoke!

 3. ZO spune

  WAU IN SFARSIT AVEM UN ZIAR CARE SPUNE ADEVARUL !!!

 4. Om spune

  Fiți siguri ca aceste hartii sunt deja duse la instanta ca sa impresioneze. Mergeti si verificati daca judecatorii au primit astfel de mizerii ca probe .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy