Cum s-a născut E-STAR, CENTRUL DE DEZVOLTARE REGIONALĂ

0

Articol disponibil în: Română

La început E-STAR CENTRUL DE DEZVOLTARE REGIONALĂ nu avea nicio treabă cu Gheorgheni și se numea S.C. RFV S.R.L.,CU SEDIUL ÎN SFÂNTU GHEORGHE, STR. ZORILOR NR. 2, JUD. COVASNA.
Deoarece la Covasna nu le-a surâs norocul, s-au transformat în actuala firmă, dar istoricul schimbărilor de nume și de sedii ne arată cine era de fapt la început în spatele acestei firme.
De exemplu, în Monitorul oficial 1550 2010/4/13 găsim: Subscrisa E-Star Alternatív Energiaszolgáltato Nyrt, denumirea pe scurt E-Star Alternativ Nyrt, persoană juridică maghiară, cu sediul în 1122 Budapesta, str. Szekács nr. 29, nr. ORC Cg. 01-10-045428/2006, cod fiscal 13719069-4-43, reprezentată legal prin membrii consiliului de administraţie dl Soos Csaba şi dl Kassai Akos, în calitate de asociat unic al S.C. RFV CENTRUL DE DEZVOLTARE REGIONALĂ S.R.L., cu sediul în municipiul Gheorgheni, Piaţa Libertăţii nr. 14, judeţul Harghita, România, nr. de înregistrare J19/307/2010, CUI RO 18698039, la data de mai sus, pe baza hotărârii asociatului unic nr. 5/25.08.2011, a hotărât următoarele, cu modificarea corespunzătoare a actului constitutiv: Art. 1. Se aprobă schimbarea denumirii Societăţii din RFV CENTRUL DE DEZVOLTARE REGIONALĂ S.R.L.”în E-STAR CENTRUL DE DEZVOLTARE REGIONALĂ”,
Art. 3. Asociatul unic împuterniceşte pe administratorul Dácz Gábor şi/sau pe consilier juridic Rippel Ana-Eliza pentru înregistrarea hotărârii asociatului unic, a actului adiţional şi a actului constitutiv actualizat la Oficiul registrului comerţului şi să îndeplinească orice alte formalităţi pentru a implementa aspectele hotărâte prin prezenta.
De aici în colo au urmat o serie de modificări la nivelul societății, modificări de natură să zăpăcească pe oricine ar încerca să scormonească în istoria SRL-ului. Dar, cum noi suntem încăpățânați, am pus cap la cap toată istoria iar cei interesați pot să o vadă mai jos.

În naivitatea noastră încă așteptăm ca cei de la Gheorgheni să înțeleagă că situația e ”complicată” cu ceea ce au făcut ei cu termoficarea și măcar acum, în ultimul moment, să se oprească și să permită populației să se racordeze individual la rețeaua de gaze. Încă așteptăm să vedem că oamenii din Gheorgheni nu mai plătesc dublu gigacaloria față de alte orașe din țară și mai ales vrem să vedem că pot alege singuri dacă să se racordeze individual la gaz sau să plătească la încălzirea centralizată. La cât de grea este viața la Gheorgheni, oamenii nu merită această bătaie de joc cu prețul la căldură.
Până ce municipalitatea va înțelege că ce a fost nu mai este și șmecheriile pe care le făceau nu se mai pot face, noi rămânem pe subiect și urmează ca în curând să vă spunem, ca să vadă și instituțiile surde și oarbe din Harghita, cine aduce ”combustibilul” pentru E-star Gheorgheni, tocmai de unde este cumpărat rumegușul, dacă este cumpărat pe bune și nu doar în acte, și multe lucruri interesante care să creioneze puțin dimensiunea afacerii cu termoficarea.
În opinia noastră, termoficarea din Gheorgheni a înghițit așa de mulți bani publici că se puteau asfalta cu ei toate străzile din Gheorgheni.
În final, solicităm public primăriei din Gheorgheni să facă în cel mai scurt timp tot ce este necesar și să întreprindă toate demersurile posibile pentru ca cetățenii să se poată conecta individual la rețeaua de gaz.

Iosub Robert

PS: Cineva din primăria din Gheorgheni ne-a întrebat de ce vrem noi să băgăm la pușcărie oameni care au executat doar ordinele primite pe linie politică sau administrativă. Răspunsul este foarte simplu. Nu vrem să vedem pe nimeni după gratii și sincer și noi ne-am săturat de acest subiect, dar am pornit un demers care să facă posibil ca oamenii din Gheorgheni  să se poată conecta la gaz metan individual. Singurii care pot pune capăt demersului nostru sunt cei de la primăria Gheorgheni. Noi nu ne vom opri până ce oamenii din Gheorgheni nu vor avea aceleași drepturi pe care le au, de exemplu, cei de la Neamț, unde nici nu mai există sistem centralizat de încălzire, cetățenii având centrale de apartament la care plătesc mult mai puțin decât costă căldura și apa caldă în Gheorgheni.

Pe același subiect :
Ministrul Dezvoltării din Guvernul Ungariei implicat în afacerea E-star din România?
” Operațiunea E-star ” se desfășoară în continuare sub nasul instituțiilor statului din Harghita
Locuitorii din Gheorgheni nu se pot racorda deși au gaz în localitate
Cum va rezolva primăria Gheorgheni problema încălzirii în aceasta iarnă?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy