Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cum s-au descurcat elevii din Harghita la simularea examenului de Evaluare Națională

Inspectoratul Școlar Județean Harghita a transmis situația statistică a rezultatelor  obținute de elevi de clasa a VIII-a  la simularea examenului de Evaluare Națională.

La  proba de limba și literatura română, 304  elevi au reușit să obțină note între 5 și 5.99. Un singur elev a reușit să ia nota zece. Rata de promovare a fost de 33.87%. La polul opus, 249 de copii au reușit performanța de a fi notați cu note între 1 și 1.99. Au fost prezenți 2.595 de elevi

La proba de matematică, 514 elevi au reușit să treacă pragul psihologic al notei 5. De precizat că la proba de matematică au fost înregistrate patru note de zece. Aici, procentul de promovare a fost de 59.25%.  Totodată, 31 de elevi au obținut la această probă note între 1 și 1.99. La testarea la matematică s-au prezentat 2.606 de elevi.

La limba și literatura maternă, 280 de elevi au primit note între 5 și 5.99. A fost înregistrată doar o singură notă de zece. Rata de promovare a fost de 78,53%.  Numărul elevilor care au obținut note între 1 și 1.99 este similar cu cel de la proba de matematică La această probă s-au prezentat 2.259 de elevi.

Lista cu rezultatele obținute de elevii harghiteni la simularea examenului de Evaluare Națională:
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.