Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cum se alege un Stand Up Paddle Board de calitate?

După cum probabil ai observat, Stand Up Paddling, cunoscut și sub numele de SUP sau pur și simplu Paddle, a câștigat popularitate în întreaga lume în ultimii ani! Poate că ești și tu unul dintre nenumărații rideri care au ales vâslele pentru a explora cele mai frumoase lagune sau pentru a face surf pe valuri. Cu toate acestea, având în vedere această popularitate crescândă, este uneori dificil să te orientezi printre toate modelele producătorilor. Stand up paddle gonflabile, SUP rigide, SUP touring, SUP all round… Îți explicăm în acest articol cum să alegi modele de stand up paddle boards de calitate.

Cum să alegi o placă de stand up paddle de calitate?

Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când te uiți la construcții pentru stand up paddle este dacă alegi un model gonflabil sau unul rigid.

Un Stand Up Paddle rigid

Unele personae aleg doar modelele rigide, deoarece oferă performanțe excepționale și o senzație de alunecare incomparabilă. Dacă dorești să faci surf sau să încerci diferite tehnici de stand up paddling, paleta rigidă este cea potrivită. Cu un SUP rigid de peste 11’6, poți, de asemenea, să te deplasezi pe distanțe mari, spre deosebire de cea gonflabilă, care este destinată utilizării de agrement pe mare sau pe lac. În ciuda numeroaselor sale calități, paleta rigidă rămâne greoaie și poate reprezenta o investiție financiară substanțială și prea mare pentru început. Cu toate acestea, datorită inovației constante a mărcilor, costul paletelor rigide a avut tendința de a scădea în ultimii ani.

Un Stand Up Paddle gonflabil

Aici intervine modelul de placă gonflabilă! În primul rând, este mult mai ușor de depozitat și de transportat și, de multe ori, este mai ieftin. Sunt avantajele sale limitate la caracterul practic și la prețul mai mic? Răspunsul este nu! În ultimii ani, placa gonflabilă pentru stand up paddle a suferit multe inovații pentru a o face mai robustă. Printre aceste tehnologii, putem menționa Drop Stitch, o membrană utilizată pe majoritatea plăcilor, alcătuită din două straturi de țesătură legate între ele prin milioane de filamente. Acest proces de construcție, utilizat de majoritatea producătorilor, are ca rezultat o placă surf puternică și mult mai rigidă. Riscul de perforare este, de asemenea, limitat datorită acestei tehnologii. Căldura și soarele pot suprasolicita placa însă și pot provoca deteriorarea cusăturilor, ceea ce, în timp, va duce la deteriorarea gravă a echipamentului.

Lungime, lățime, grosime: dimensiunile SUP-ului sunt criterii de selecție importante, deoarece placa de paddle board trebuie să fie potrivită, în primul rând, pentru mărimea ta. În funcție de forma pe care o alegi, de nivel și de practică, va fi interesant să te joci cu lungimea și lățimea paletei de stand up paddle.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.