Cum se schimbă membri A.G.A. la primăria Gheorgheni

0

Articol disponibil în: Română

În decursul anilor am văzut multe ședințe de Consilii Locale și multe greșeli făcute de consilierii locali, dar hotărât mai ilegale ca la Gheorgheni nu mi-a fost dat să văd.
La ultima ședință de Consiliu Local de la Gheorgheni, consilierii au votat cu vot deschis (ilegal) să schimbe niște membri într-o Adunare Generală a Acționarilor de la  Monturist SRL. De fapt, s-a votat ca nominalizarea acestora să fie făcută de primar, lucru de asemenea ilegal.
Legea este foarte clară când e vorba de numiri de persoane, acestea făcându-se OBLIGATORIU cu vot secret în urma propunerilor OBLIGATORII venite din partea consilierilor locali.
Deoarece există și filmarea ședinței unde se vede clar că nu au fost propuneri și nici vorbă de vot secret, așteptăm cu interes o reacție din partea Prefecturii Harghita pe care ne vom permite să o notificăm și în scris îl legătură cu această stare de fapt.
Noi suspicionăm că această schimbare de membri AGA s-a produs în mod intenționat pentru a schimba directorul firmei Monturist SRL, denunțător într-un dosar de corupție în care suspect este chiar primarul.
Oricum, dincolo de situația în sine, ușurința cu care în fața camerei de luat vederi consilierii locali din Gheorgheni încalcă legea ne face să ne punem foarte multe semne de întrebare…

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy