Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cum sunt educați copiii maghiari contra Constituției României

La Liceul Palo Imre din Odorheiu Secuiesc, școală de stat din România, finanțată din bani publici, copiii maghiari au învățat pe 4 iunie care este harta Ungariei Mari.
Cu multă implicare cadrele didactice au explicat copiilor că de fapt zona în care sunt ei e a Ungariei și că România ar fi fost mult mai mică și ar trebui pe viitor să fie mult mai mică.

Nu este normal să educi într-o școala de stat copiii în sensul renegării integrității teritoriale a țării în care ești. În mod normal dacă în Harghita mai exista instituții directorul acestei școli ar fi dat afară din învățământ împreună cu profesorii care au participat la așa ceva. Să te apuci tu ca educator să faci o asemenea hartă nu înseamnă decât că vrei să educi copiii în direcția de conflict cu România și românii care ”le-au furat pământul”.

Este de neacceptat așa ceva. Să aduci politica separatistă în școli cu mâna cadrelor didactice. Așa ceva nu este permis în nicio țară din această lume. Așteptăm cu mult interes reacțiile autorităților și desigur luarea unor măsuri atât disciplinare cât și penale.

Iosub Robert

Respectăm demersul maghiarilor prin care doresc autonomie, steaguri, avioane, submarine și excursii pe Lună. E dreptul fiecărui om matur să vrea orice. Nu respectăm sub nicio formă implicarea copiilor în aceste demersuri și mai ales folosirea copiilor în conflictele politice sau de orice natură. Este inacceptabil tu ca matur să te folosești de copii pentru a-ți atinge scopul politic.
33 comentarii la “Cum sunt educați copiii maghiari contra Constituției României

 1. feritata

  Dupa parerea autorului acestei mizerii,copiii maghiari nu au voie sa cunoasca adevarul istoric al locului pe care locuiesc si trebuie neaparat sa invete harta extremistilor romani care neaga existenta Ungariei mari!! Fratilor,indiferent cat de mult ne ”iubiti”unii dintre voi,nu puteti sa ne anulati istoria milenara si sa ne impuneti bazaconiile unora dusi cu pluta!!Identitatea etnica,culturala si religioasa ne este garantata de constitutie si nu poate fi contestata nici chiar de marii patrioti de carton romani!!

  Raspunde
  1. Cosmin

   Identitatea maghiarilor trebuie cautata in stepa mongola, in infrangerea de la Mohacs care i-a anulat ca popor sau la curtea imperiala de la Viena unde serveau drept anexa a Austriei. Identitatea voastra ar trebui respectata in acelasi fel in care i-ati respectat si voi pe fratii noatri din Ardeal carora le negati pana si cele mai elementare drepturi. Sunteti un neam conflictual care aveti probleme cu toti vecinii: fie ca sunt sarbi, romani, slovaci sau ucrainieni. Sa nu uitati ca cel mai mare rege al vostru a fost roman si fiul unui roman. In 1919 cand v-am vizitat la Budapesta am plecat de bunavoie.A doua oara s-ar putea sa nu mai fim la fel de amabili. Aveti drepturi pe care alte minoritati nationale nici nu le viseaza si nu faceti decat sa provocati conatant.Cinste si respect pentru cetatenii de etnie maghiara care inteleg sa respecte tara in care traiesc. Pentru ceilalti, cel mai profund dispret.

   Raspunde
  2. Ibi mama

   Ungaria mare milenara? Ha ha! Atunci cum rămâne cu razboaiele ungurilor de eliberare de sub habsburgi? Rakoczi cu cine s-o fi luptat atunci? Dacă e după adevarul istoric, de ce nu spuneti adevarul istoric cu imperiul austro-ungar cel mare, și de ce trebuie făcut in curtea școlii cu elevii sub forma de zid uman? Oare aveau toti ora de istorie in acea zi in același timp? Sa fim serioși, acestea sunt metode de îndoctrinare și activități de tip manifest( zidul uman, etc). Sau dacă nu ne lăsam prostiti in fata de veșnica explicație a voastră cu “ lecția de istorie” înseamnă ca suntem “patrioți de carton?” Dar patriotismul celor care organizează aceste lucruri, nici măcar corecte din punct de vedere istoric, de care e? De mucava? Și oricum, nu știu cui folosesc aceste lucruri, in nici un caz nu interesului comun de buna înțelegere!

   Raspunde
  3. Nicu

   Noi ignoram doar minciunile nu si harta Ungariei Mari.Ungaria Mare a fost creata prin invadarea teritoriilor locuite de Romani bastinasi care au fost pe aceste meleaguri incepand cu anii 60 -70 I-HR, Iar daca dumitale pretinzi un teritoriu rupt cu forta, (japca) care are o alta cultura si o alta limba pentru ca esti un invadator .Atunci EU straine care ai incercat timp de o mie de ani sa imi extermini neamul care e prezent majoritar pe aceste pamanturi din cele mai stravechi timpuri ce trebue sati fac eu tie ????

   Raspunde
  4. Noi suntem Romani!

   Care identitate? Care cultura ? Adevarul este ca ati venit din stepa Asiei si v-ati asezat pe aici cu ajutorul a tot felul de acte criminale impotriva Romanilor. Crime hortiste. Astai cultura? Identitate? Toata cultura si traditia voastra de care amintesti ii desprinsa din cea Romaneasca. Atentie! Suntem cu ochii pe Crisana de Vest. Hai, Romania Mare!

   Raspunde
  5. Marius

   „Ungaria Mare” nu a existat niciodată ca stat suveran. Românii sunt urmașii Dacilor, unul dintre triburile Tracilor. Regatul României, adică România Mare, a existat şi va exista ca stat suveran și independent. Extremiști sunt doar iredentiştii maghiari mongoli, veniți acum vreo mie de ani din fundul Asiei.

   Raspunde
  6. Radu Grosu

   Înainte sa începeți sa ziceți ca distrugem adevarul istoric, va recomand sa- l citiți. Posibil sa aveți nevoie de putina cultura generală ca sa- l puteți descifra. Cu efort și perseverenta veți reuși, cred. Prin ceea ce afirmați va puneți in evidentă absenta bunului simt. ( nesimtirea). Harta așa-zisei ungarii mari este o Invenție. Ungaria nu a avut dimensiunile respective niciodată ca stat independent. Prin urmare, comportativa demn și acceptați adevarul istoric.

   Raspunde
  7. Gabriel

   Nu exista Ungaria mare a fost o parte a imperiului otoman iar apoi a fost o parte a imperiului Hapsburgic, adevarul istoric este ca ati venit din Asia si acum vreti sa ne impuneti” adevarurile” voastre fabricate, adevarata ungarie mare se afla in republica hanti mantzi adica dincolo de Urali, calatorie placuta!

   Raspunde
  8. Romania mare

   În primul rând,să_ți fie rușine pentru modul cum vorbești despre patrioții noștri.în al doilea rând,voi sunteți un neam de barbari si cotropitori. Și să nu uităm desigur, despre atrocitățile pe care le_ati comis când ați intrat în Ardeal, în caz că nu știi mai sunt încă martori,care au trait acele vremuri cumplite.

   Raspunde
  9. sri

   Copii maghiari AU DREPTUL SA CUNOASCA INTREAGA si nu doar BUCATA din istorie care o aleg unii ca sa iasa cum viseaza ei.Ce zici ca sa-i invata O ALTA BUCATA DE ISTORIE ?..Nu-ti convine ,asa este ?…alegem ce ne place..de sintem rasisti,alegem bucata respectiva din istorie,de sintem razboinici alegem bucata care da motiv de bataie,de sintem pacifisti,alegem PACEA si acceptam CEEA CE ESTE nui visam sa schimbam ceva (atunci nu mai este pace).Autorul respecta constitutia,dta NU o respecti.Creezi gilceava,nemultumire.Adevarul este ca maghiarilor NU LE PASA CUM SE NUMESTE LOCUL UNDE DOMICILIAZA daca nu ar exista indivizi iubitori de galceava,cearta si scandal.

   Raspunde
  10. Tudor Petrascu

   Draga Feri,
   inainte de Ungaria Mare a fost Imperiul Roman care acoperea campia Panonica si o mare parte din Romania de azi. Au trecut in timp peste estul Europei si peste Traci, Sarmati si Daci Vandalii, Vizigotii, Hunii, Avarii si cati altii. Ungaria Mare incepe dupa 950 si tine pana pe la 1540 cand e inglobata impreuna cu restul Balcanilor in Imperiul Otoman. E sub turci pana pe la 1700 cand intra in imperiul Austriac. De-abia in secolul XIX, odata cu aparitia iluminismului se naste constiinta nationala, se nasc natiunile. Protipendada Ungariei secolului XIX vorbea germana si latina mai bine decat limba maghiara, care era limba poporului, nu a elitelor. In evul mediu, evul Ungariei Mari, popoarele erau conduse de diversi a caror grija nu era din ce natie face parte ci cata putere au si cine dintre cei care au resurse ii sustin. Conteaza daca Mihai Viteazul, Stefan cel Mare sau Janos Huniad erau romani, maghiari sau de alta natie? Acum sigur da, atunci sigur nu conta – aveai resurse, erai rege, boier, grof, duce sau ce titlu se purta prin zona. Nationalismul a rezolvat o problema financiara majora a celor de la putere: soldatii, luptatorii pentru interesul clasei conducatoare nu mai trebuie platiti: lupta din convingere. In evul mediu armatele costau pe langa cele materiale si salariile celor dispusi sa-si riste viata pentru regele A sau B. Nationalismul a ieftinit lupta pentru putere.
   N-am nimic impotriva istoriei Ungariei Mari – e corect sa fie invatata alaturi de intreaga istorie a ultimilor 4000 de ani. Doar ca nu-i corect ca, intr-o directie sau alta sa genereze ura si situatii conflictuale. 4000 minus ultimii 200 de ani au trait pe locurile astea cel putin 14 sa-le-zicem nationalitati in liniste interetnica. Omoruri au fost destule, dar pentru resurse, nu pentru idei.
   Fiecare e liber sa adere la ce cultura inima il indeamna dar e gresit ca acesta sa-si impuna cu forta credinta sa asupra celor de o alta cultura – indiferent daca e roman, maghiar sau orice altceva.
   Analiza ADN din Transilvania si Ungaria ar cam da peste cap in toate directiile apartenta etnica pe baza de sange si inaintasi, doar educatia ne tine legati de o nationalitate sau alta. Nu-mi doresc ca natiunea si cultura maghiara sa dispara dar nu mi se pare ca e necesara o segregare ca cea promovata acum pentru ca aceasta sa prospere. Am vrut prin 1993 sa-mi dau fata la gradinita in limba maghiara si n-a fost primita nicaieri. E din Haromszek si nu stie o boaba ungureste pentru ca n-a avut de la cine sa invete. Sunt copii romani si maghiari pe strada ce rar pot interactiona.
   Cultura maghiara e mai puternica decat cea romana, aveti scriitori, pictori, compozitori de mai mare valoare, de ce trebuie segregare? Ce sansa au copii ce invata doar maghiara sa ramana in Transilvania? Unde pot profesa in alta parte decat in locurile din Transilvania unde limba e covarsitor maghiara? Nu vedeti ca va pleaca copii la facultate la Budapesta si nu se mai intorc? Ramaneti aici doar cu batranii si cu cei fara educatie superioara.
   Eu zic, romanii sa-i lasati sa invete maghiara, maghiarii sa invete romana si sa nu ne mai batem capul atata cu trecutul, sa vedem ce facem cu viitorul, ca ne acopera pe toti bronzatii.

   Raspunde
  11. Marius Șocae

   „Feritata”, te rog, nu interpreta nici dumneata „extremist” intreg conținutul articolului.
   „Ungaria Mare” nu poate fi negata: reprezinta o realitate istorica, precum Romania Mare. Au existat, amândouă, in istorie. Nici prezenta milenara a ungurilor si secuilor in Transilvania nu poate fi negată . Dupa 1000 de ani, teritoriul locuit de tine devine, in opinia mea de român, in egala masura al tau cum este și al meu. Sunt prea multi anii tai aici, nu pot eu opune anii mei aici. Chiar dacă sunt mai mulți. Dupa 1000 de ani de împărțit acest pământ, acesta devine AL NOSTRU. Al tau si al meu. Si a iti șterge tie identitatea este la fel de grav cu ștergerea identității românilor din Basarabia, Bucovina, Ucraina, Serbia…
   Dar cred ca autorul articolului este supărat nu de istorie, de trecut. Ci de ceea ce îi pare ca fiind o instigare a unor copii nevinovați pentru a schimba viitorul. Pentru ca a iti cunoaște istoria e bine. Dar a folosi istoria pentru a îndemna la revizuirea unor frontiere naturale……aici cred eu ca se află critica autorului….si sincer nici eu nu cred ca este la fel de bine. Spun frontiere naturale pentru oricare om cu bun-simț istoric nu poate susține că o enclavă etnică poate genera trasarea unei frontiere. Dar, da, „Feritata” pastreaza-ti identitatea si mandria ta etnică, lupta-te pentru prezervarea acestora ori de cate ori statul al carui cetatean cu egale drepturi esti, uită sa ti le respecte. Invata-i pe copii dumitale istoria. Sa fie mândri de ceea ce sunt și să strige , in piata dacă este nevoie: „Sunt cetatean al statului român! Platesc, prin taxele mele, un guvern si o administrație care trebuie să mă protejeze, conform Constituției! Drepturile mele sunt egale cu ale etnicilor romani, germani, bulgari, sarbi! Sunt de 1000 de ani aici – mi-am castigat aceste drepturi!”
   Dar nu te supăra atât de tare pe autorul articolului, cel care nu crede că în școală primară, un copil ar trebui să fie învățat că Transilvania, cu, poate 2.000.000 etnici maghiari și secui și 8.000.000 de romani ar trebui să se afle în interiorul granițelor Ungariei. Aici a fost supărarea din articol… Asa cred eu….poate ca nu interpretez bine…cine poate sti ce a gandit autorul….

   Raspunde
  12. Eduard Crăciun

   Nu știu despre ce istorie milenară vorbești dumneata însă după toate izvoarele istorice convenționale și neconvenționale, mai puțin cele tendențioase și ovaționiste comandate de Imperiul Austro-Ungar, dovedesc apartenența subjugatului popor român la aceste teritorii. Mai mult decât atât, mai nou, în cercurile de specialitate se discută despre românitatea limbilor latine în detrimentul vechii accepțiuni a latinității limbii române. Vezi http://adevaruldespredaci.ro/2013/03/fost-consilier-al-papei-ioan-paul-al-ii-lea-nu-limba-romana-este-o-limba-latina-ci-limba-latina-este-o-limba-romaneasca-video-din-2012/. Eu cred că pe dumneavoastră vă orbește o istorie mincinoasă alimentată de un egoism secular din cale afară de copilăresc! Ce aveți domnilor? Nu putem conviețui normal, fară să ne aducem injurii, fără să ne consumăm energia în mod contra-productiv? Identitatea etnică, culturală și religioasă din Constituția României se referă la libertatea de a vă practica modusul vivendi pe teritoriul statului român, ca urmare a consensului social practicat de către poporul român, proprietarul acestor meleaguri. Vă îndemn să renunțați la orientările extremiste și să vă folosiți timpul într-un mod folositor dumneavoastră și celor din jur, să renunțați la sarcasm și să puneți mâna să citiți ceva cărți din alea ce trebuiesc studiate, nu citite ca lectură de seară! La ce v-ar folosi un teritoriu în mijlocul țării noastre dacă v-am taxa importul și exportul cu 100% spre exemplu ? :))) Să vă spun altfel: știți ce s-ar întâmpla cu Taiwanul dacă ar fi în mijlocul Chinei? Fiți oameni buni serioși și terminați cu pierderea timpului!

   Raspunde
 2. calin

  Copii maghiari din zona Dvs. sunt handicapati de catre proprii profesori. Sunt victimele samantei de ura, sovinism, intoleranta plantate de catre profesorii lor, cu bani din Romania sau Ungaria nici nu mai conteaza.
  Ca si antreprenor din Cluj am avut multi maghiari veniti din secuime care doreau sa se angajeze la noi, si vorbeau atat de prost romaneste incat … n-aveai ce face cu ei… In plus veneau si isi fluturau identitatea maghiara „superioara”, creand disensiuni in colectivitate… Jenant.
  Nu stiu ce soi de regimente nationaliste cresteti voi acolo, dar pana una alta, sunteti cea mai saraca zona din Romania, cu padurile taiate de banditii vostrii de reprezentanti ai maghiarimii, cu strazile sparte, desi UDMR a fost la guvernare aproape neintrerupt…

  Raspunde
 3. Constantin

  Vad ca le place tare ungaria, sa se duca acolo. Oricum piata muncii din Romania nu are nevoie de analfabeti.

  PS: Si DNA, SRI etc sa aplice legea si sa trimita in judecata acei profesori

  Raspunde
 4. sitar alexandru

  si conform părerii tale, feritata, care este adevărul istoric al locului unde trăiţi? sunt foarte curios să aflu. p.s. aş vrea să fie argumentat, dacă se poate..!

  Raspunde
 5. Ioan

  Harta unei „țări” artificial expandate, precum pufulețul, nu constituie vre-o bază a adevărului istoric, ci numai a cunoașterii samavolniciilor pe care ungurii aserviți mai marilor lor austrieci, le-au silnicit peste Românii prezenți de peste 2,000 de ani aici, chiar dacă sub alte nume: geto-daci, traci, vlahi, valahi etc.

  ”Istoria milenară” a ungurilor, începe cu secolul X, când au cotropit Panonia, sosiți pe spatele cailor sub a căror șa, era dosită o halcă de carne putredă. Cunoști măcar numeralele romane bre’ „feritata”, sau îți put și acelea?

  Atunci când carnea de sub șa se termina, hoardele îngenuncheau sub cai și obțineau un lichid gros, nutritiv,, numai bun pentru supraviețuirea unor sălbatici.

  La noi, nu au rezistat fără ajutor habsburgic, dovadă faptul că lipsiți de acesta, sunt în final pașnici, acolo unde se află în minoritate.

  Vreți să deveniți o minoritate în județele Românești, Harghita și Covasna? Se va aranja ușor: beția, prostia și rata înaltă a sinuciderii ungurilor, rezolvă natural problema.

  Raspunde
 6. Dan

  Aceasta minoritate maghiara nu intelege ca au fost un popor migrator si sunt tolerati la noi in tara.Poate dupa cel de-al doilea razboi mondial trebuia sa procedam cum au procedat cehii cu populatia minoritara germana…au fost expulzati in Germania.Acesti extrimisti maghiari viseaza la o himera..Ungaria mare a fost un stat artificial si niciodata nu va mai exista.

  Raspunde
 7. sri

  Si apropo,in jurul meu exista maghiari care nici macar in vis nu se gindesc la ce scrie in acest articol.Constitutia asta.dupa care ne ghidam cu totii,o are si Ungaria si o respecta.Si tot ei,va recomanda si voua,care traiti printre noi sa o respectati pe acesta.Iti doresc sa ai parte de pace,liniste si multumire in sufletul tau.Vei fi mai fericita.Observa ca simpla discutie pe subiect creeaza sufixuri NOI/VOI.Asa ceva NU exista in realitate.Toti sintem.Si daca prin cea mai mare imaginatie ai fi „acolo,in Ungaria aia mare”,cu o mare probabilitate,tot asa de nefericita ai avea viata.Noapte buna.

  Raspunde
 8. ionita ion

  Consider ca nu trebuie sa constituie o problema de speriat si nici de respins faptul ca o minoritate dintre cetatenii Romaniei vrea sa-si cunoasca istoria si evolutia propriului neam. Aceasta mai cu seama cand in vecinatate exista tara din care acesti cetateni minoritari se considera ca provin. Da, romanii care sunt un neam european, latin, care au o existenta si o evolutie numai si numai europeana avand o istorie chiar mai veche decat a majoritatii actualelor tari europene, pot accepta asemenea actiuni din partea minoritatilor conlocuitoare fara nici o teama. Numai ca exista o conditie – sa se prezinte adevarul. In cazul de fata acesti istigatori trebuia sa faca cunoscuta istoria natiei lor de la inceputul formarii ei. Adica, sa le spuna ca, in fapt, ei, ca natie, s-au format in Asia, sunt urmasi ai unor triburi de mongoli care au venit in Europa spre sfarsitul secolului zece si cu razboaie demne de barbarismul care-i caracteriza au cucerit teritorii pana in Franta de azi. Dar, o lupta hotaratoare cu cavalerii franci ia inpins inapoi spre Campia Panonica. Aici, gasind un pamant propice pentru cresterea oilor, caci asta era ocupatia lor de baza, s-au asezat definitiv. Fiind o natie de razboinici,si profitand de o conjunctura favorabila in domeniul religios,au inceput sa intreprinda expeditii militare pentru a ocupa noi teritorii. Gasind o situatie favorabila ca organizare statala si militara in Estul teritoriului lor, si atrasi de frumusetea si bogatia acestor pamanturi cu munti si paduri, tocmai ce ei nu aveau, au cucerit aceste teritorii supunandu-i pe locuitorii de aici, adica pe romani. De-a lungul secolelor, mai precis pana la ocuparea regatului ungur de catre Imperiul Hasburgic, statul ungar a ocupat pe calea armelor numeroase teritorii din vecinatate devenind Ungaria Mare. Si prezentarea trebuia sa se incheie cu intrebarea: voi copii ce credeti,daca astazi teritoriile ocupate prin forta armata au revenit celor care le detinuse de drept putem sa mai ridicam pretentii asupra lor?

  Raspunde
 9. Bucur

  Dacă Ungaria mare nu există atunci cum puteți spune că noi negăm ceva ce nu există. E absurd domnule FERENCZ. Nu are logică. Ungaria mare nu există. Că vă place că nu vă place, asta e. Ca cetățeni ai acestei țări trebuie să respectați Constituția și legile acestui stat.

  Raspunde
 10. qwe

  Dacă ești ungur n-ai voie să cunoști cine au fost înaintașii? Dar tu autorule, ai auzit de Școala Ardeleană? Să-ți fie rușine!

  Raspunde
 11. Pavel Georgian

  Ne spui frați dar nu pui ghilimele. Sunt si romani care nu va neagă istoria seculara. Nici voi nu trebuie sa negati istoria noastră milenara. Sa nu “băgați batul prin gard” totuși – a spune ca ați fost intr-o țara mai mare e ok, dar sa va învățați copii ca v-am furat pământul și ca îl veți avea înapoi gresiti ca și acum mai bine de un secol când prin legea voastră de educație puneati romanii sa iubească doar statul maghiar. Și ați văzut ce pățiți dacă gresiti. Cumva va înțeleg – e greu sa fii supus dacă tu ai fost învățat sa conduci și sa nu ții seama de supuși . Trezește -te sa vezi ca nu mai e momentul . Calitatea pe care nu o aveți voi este sa împărtășiți cu noi valorile voastre

  Raspunde
 12. ioan

  Rautatea este adusa intre copii de cei mari cu educatie precara.Nu fortati iar „opinca” pe parlament .Se vede cum pe banii nostri ne injurati si „deformati”copii.Oare obrazul vostru ,a celor cu u.m,ce culoare are.E nedrept a vorbi de toti maghiarii,majoritatea, si sa ne scuze acestia .

  Raspunde
 13. Corina

  În mileniul 1,î.Hr.,zona geografică în care se află în prezent Transilvania a fost locuita de un popor indo-european cunoscut sub denumirea de Daci…Dacii vor constitui nucleul statului carpato-dunarean,Dacia…deci,depre ce istorie milenară vb tu,dragă? ! Copii voștri trebuie Intradevar sa cunoască istoria voastră, dar cea adevărată. …sa știe cum ați maghiarizat prin forță, întreaga Transilvanie ,cum ați interzis sa școlile în limba română, cum ați asasinat mii de romani,și multe alte atrocități de care va faceți vinovați. ..asta trebuie sa știe copii voștrii ….zic.

  Raspunde
 14. petre d

  Draga -feritata- deci ai numele ascus, cel putin eu il public official, dar se vede din raspunsul tau niste afirmatii timpite…1-nu romanii sint extremist ci „unii dintre voi”…2-care e advarul isric si milenar cu ungaria mare?cind vau batut turrcii la mohacs erati disparuti de pe harta UE,noroc cu austriecii…si sa3- NU UITI, ungurii sint veniti in aceasta tara, pe care ati cucerito si v-at purtat cum v-ati purtat…5-stiu tot de la colegi de munca ungauri din Ungaria ca nu va au la inima asa ca astea is vis, 6- zi-mi si mie te rog, ce daca tot votati cu udmr-ul, cu ce vau ajutat liderii vostrii?ei au facut averi si voi tot saraci ca noi romanii sinteti, dar va folosesc ca pe o turma de prosti….Cocluzie… mai bine decit asta, ati sta la masa cu noi caci si asa avem familii mixte si sa facem curatenie in tara noastra, nu mai visati cai verzi prin desertul Gobi…..ca daca ari fi sa ascult in coleg de munca strai, pt ceea ce faceti voi at tbsa fiti ori dati afara din tara ori la puscarie pe viata

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *