Cum va rezolva primăria Gheorgheni problema încălzirii în aceasta iarnă?

0

Articol disponibil în: Română

Din păcate, orașul Gheorgheni se află într-o mare cumpănă după ce s-a reziliat contractul cu firma E-STAR, CENTRUL DE DEZVOLTARE REGIONALA SRL ce asigura livrarea agentului termic și o va mai face o scurtă perioadă de timp pentru că așa prevede contractul ca în caz de reziliere să se mențină activitatea câteva săptămâni iar contractul s-a reziliat deja.
Mai concret, de luna viitoare primăria ar trebui să dea unei alte firme activitatea de termoficare, dar ca să se întâmple legal acest lucru ar însemna să se treacă printr-o procedură de achiziție publică de genul licitației, ceea ce complică foarte mult lucrurile, sau să nu se liciteze nimic pentru ca fosta firma E-STAR să aibă șanse de câștig în instanță atunci când va cere despăgubiri fabuloase municipalității.
Am aflat de faptul că acum primăria angajează o mulțime de oameni pentru Centrul Energetic Termic-Municipiul Gheorgheni. Ce e cu acest centru, de unde bugetează primăria salariile, e o firma separată, cum se va muta serviciul de termoficare, sunt întrebări la care încă nu am aflat răspunsurile, dar ceva nu miroase bine deloc.
Dacă e să aruncăm un ochi în datele financiare ale firmei ce tocmai va pleca, adică E-STAR, CENTRUL DE DEZVOLTARE REGIONALA SRL ceva nu arată bine deloc și miroase a o mare pagubă pentru orașul Gheorgheni deoarece surse din interiorul firmei ne-au confirmat că se vor cere despăgubiri substanțiale pentru rezilierea contractului și avem temeri bine întemeiate că le vor și primi.
La o primă privire firma E-Star, ce aparține ENEFI ENERGIAHATEKONYSAGI NYRT si este administrată de DACZ GABOR și SOOS CSABA, se află într-o gaura financiară fabuloasă. În anul 2014 firma a înregistrat un minus în profit de 5.319.978 lei și datorii incredibile de 104.639.465 lei. Cine va plăti datoriile, dacă acționarul din Ungaria pleacă, este greu de spus, dar ceva nu e în regulă absolut deloc iar instituțiile statului încă se mai freacă la ochi de parcă acum s-au trezit și nu văd cifrele pe care le vedem noi.
Încă așteptăm un răspuns din partea primăriei înainte de a ne pronunța pe alte aspecte ce duc la suspiciuni penale serioase pe tema termoficării și vom reveni în curând cu acest subiect care este departe de a fi epuizat.

I.R.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy