Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cursul comun CEPOL – eu-LISA privind Interoperabilitatea sistemelor IT la scară largă ale UE – Implementare curentă și viitoare, găzduit de C.P.P.C.J. Gheorgheni

În perioada 26 – 30 septembrie, în România este implementat cursul comun CEPOL – eu-LISA privind Interoperabilitatea sistemelor IT la scară largă ale UE – Implementare curentă și viitoare (68/2022), găzduit în premieră de Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni.

Scopul acestei activități este îmbunătățirea utilizării componentelor de interoperabilitate prin creșterea gradului de conștientizare și întărirea cunoștințelor agenților de aplicare a legii cu privire la domeniul de aplicare a interoperabilității, ceea ce sunt și oferă componentele de interoperabilitate, limitele acestora și garanțiile drepturilor fundamentale. Se adresează practicienilor care provin din agențiile de aplicare a legii, în special poliție, jandarmerie, frontieră, servicii de imigrare și autorități vamale.

29 de participanți din 19 state membre ale Uniunii Europene au discutat cu experții din Germania, Polonia, Belgia, România și Italia, precum și cu experții Comisiei Uniunii Europeme, EUROPOL și FRONTEX, starea actuală și viitoarea implementare a programului de interoperabilitate la nivelul UE și la nivel național.

sursa foto: C.P.P.C.J. Gheorgheni

Informații suplimentare:

CEPOL – Agenția Uniunii Europene pentru Formare în Materie de Aplicare a Legii și are ca scop consolidarea cooperării, schimbul de cunoștințe, dezvoltarea, aplicarea și coordonarea formării personalului responsabil cu aplicarea legii, concomitent cu elaborarea, implementarea și organizarea de cursuri de pregătire pentru această categorie de personal.

Eu-LISA – Agenția Uniunii Europene pentru Managementul Operațional al Sistemelor IT la scară largă în Spațiul de Libertate, Securitate și Justiție înființată în vederea oferirii unei soluții pe termen lung pentru gestionarea operațională a sistemelor IT la scară largă, care sunt instrumente esențiale în punerea în aplicare a politicilor UE în materie de azil, de gestionare a frontierelor și de migrație.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.