Curtea de Apel menține revocarea măsurii controlului judiciar față de ex-primarul din Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins ca nefondată contestația Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș și a menținut decizia Tribunalului Mureș de revocare a măsurii controlului judiciar față de fostul primar din Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, și față de fostul viceprimar, Szoke Domokos.

Decizia Curții de Apel Târgu Mureș este definitivă.

Începând din data de 30 martie, dosarul lui Raduly Robert-Kalman și al lui Szoke Domokos va fi judecat de Tribunalul Mureș, după strămutarea cauzei de la Tribunalul Harghita.

În acest dosar, fostul primar din Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracțiuni), instigare la infracțiunea de abuz în serviciu și conflict de interese. De asemenea, viceprimarul Szoke Domokos, este judecat pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (patru infracțiuni) și instigare la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit rechizitoriului, în calitatea sa de primar, Raduly Robert-Kalman ar fi aprobat ilegal o autorizație de construcție pe baza unor documentații incomplete, aferente reabilitării/modernizării unui imobil în care își desfășoară activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universității Sapientia.

Sursa: agerpres.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy