Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Curtea Europeană de Justiție a declarat timbrul de mediu ilegal

Pe data de 09 iunie 2016timbru-1024x512 Curtea Europeană de Justiție a declarat ilegal timbrul de mediu, fapt care face posibilă recuperarea sa de către proprietarii de autoturisme pe calea unui proces în instanța de judecată. Conform agerpres.ro, proprietarul unui autoturism va înțelege prin acest fapt că timbrul de mediu reglementat prin O.U.G. nr. 9/2013 contravine legislației europene (art. 110 T.FU.E) în ceea ce privește autoturismele de ocazie achiziționate din alte state membre în vederea punerii acestora în circulație în România și, pe cale de consecință, acțiunile intentate pentru recuperarea taxei respective au șanse ridicate a fi câștigate în instanțele de judecată din țara noastră.

Proprietarii care și-au înmatriculat mașinile după 2013 și au fost nevoiți să plătească timbrul de mediu trebuie să dea în judecată Administrația Finanțelor Publice unde au achitat suma. Potrivit avocaților, procesele durează aproximativ 6 luni, incluzând și recursul, după care banii vor fi restituți.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.