Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

De astăzi, nu mai ieșim din casă după ora 22:00. Starea de alertă, prelungită

Hotărârea de Guvern 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României intră în vigoare începând de astăzi, 14 martie 2021, pentru 30 de zile.

Hotărârea stabilește măsurile care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ca noutate, decizia Executivului prevede interzicerea deplasării în afara locuinței între orele 22:00 și 5:00, dar și limitarea cazării în mai multe destinații turistice.

Până acum, interdicția de deplasare în afara locuinței era valabilă între orele 23:00 și 05:00.

Se poate circula noaptea numai cu scop limitat și cu prezentarea unei declarații pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator.

Totodată, prin HG se limitează gradul de ocupare a spaţiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spaţiile de cazare dispuse în următoarele localităţi/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: Azuga, Buşteni şi Sinaia din judeţul Prahova; dar şi în Băile Tuşnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din judeţul Harghita; Borşa şi Cavnic din judeţul Maramureş; Poiana Braşov, Predeal şi Bran din judeţul Braşov; Sovata din judeţul Mureş; Vatra Dornei din judeţul Suceava; Voineasa din judeţul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din judeţul Caraş Severin; Arieşeni din judeţul Alba; Durău din judeţul Neamţ; Novaci-Rânca din judeţul Gorj; Păltiniş din judeţul Sibiu; Stâna de Vale din judeţul Bihor; Straja din judeţul Hunedoara.

Documentul complet, mai jos:

HG-Stare-de-Alerta

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.