Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

De ce este justă hotărârea instanței în cazul Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureș

Instanța Supremă din România a anulat ordinele ministeriale de reînființare, în anul 2018, a Liceului Teologic Romano-Catolic „II. Rakoczi Ferenc” din Târgu Mureș. Adică înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș a fost anulată de Instanța Supremă.

De ce s-a ajuns aici și ce vor face copiii, profesorii, părinții? Totul este foarte simplu.

S-a ajuns aici pentru că această unitate de învățământ nu a fost înființată pentru copii, ci pentru voturi. Din păcate, se pare că reprezentanții UDMR nu a urmărit niciodată interesul elevilor, ci doar propriul interes electoral, aplicând principiile politicii românești: să se vadă că fac și ei ceva, deși era clar că nu va avea nicio finalitate. Mai concret, unitatea de învățământ nu a fost înființată respectând legea, ci prin putere politică, ocolind etapele prin care s-au înființat celelalte școli din România. Faptul că au amanetat voturile maghiarilor ajutând majoritatea politică de la guvernare, a permis UDMR să fenteze înființarea acestei școli, iar rezultatul este acum unul catastrofal. Așa e când își bagă politicul coada în învățământ. 

Ce nu înțelegem noi la liderii UDMR este de ce nu se opresc din a minți etnicii maghiari și din a face acest circ ieftin cu școlile. Pe de o parte vin și se laudă unii lideri UDMR cu școli în limba maghiară sau cu școli cu caracter religios-catolic și pe partea cealaltă își dau propriii copii la pregătire la limba română și apoi la cele mai buni școli românești.

Este absolut oribil ce s-a întâmplat cu această școală. O bătaie de joc la adresa maghiarilor din România. Culmea e că totul a fost prost gândit chiar de reprezentanții maghiarilor din România. Dacă s-ar fi respectat etapele legale și nu ar fi intervenit politicul în crearea acestei școli, totul ar fi fost bine și școala ar fi funcționat legal,dar în fuga după voturi politicienii au stricat totul.

Dacă cei de la UDMR ar fi serioși, ar da afară pe cei care se fac vinovați de situația creată la Liceul Teologic Romano Catolic „II. Rakoczi Ferenc” din Târgu Mureș, dar cum sunt la fel de neserioși precum cei din partidele românești,  totul se va trece cu vederea și vor spera că se uită totul până la următoarele alegeri.

Iosub Robert
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.