Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

De ce nu are Harghita, încă, prefect?

De ce nu are, Harghita,  încă prefect? Este întrebarea care îi frământă pe harghiteni.

Cum se face că,  la numirea noului prefect, Harghita este din nou codașa țării? O fi vreun semn pentru locuitorii județului, că acolo le este locul, la coadă? Județul lor este interesant doar pentru UDMR? Dacă postul de prefect ar fi intrat pe mâna UDMR, sigur era deja instalat prefectul și treaba mergea strună.

La ce altceva să se gândească omul de aici, decât că județul nu este interesant pentru alte partide.  Degeaba a ajuns postul de prefect la USR-PLUS, că tot între ultimele județe va rămâne. Asta e soarta lui,  chiar dacă oamenii aveau și au așteptări.

Se pare că această situație este în avantajul celor care vor să arate că USR-PLUS nu are tăria să se impună si să-și impună omul în postul de prefect. Sursele noastre spun ca UDMR și PNL sunt mulțumite de această stare.

Să fi fost o eroare de strategie predarea celor de la USR-PLUS? Sau era o strategie care nu mai este valabilă acum? Au dispărut motivele care au dus la negocierea si obținerea postului de prefect de către această formațiune? Trebuie să recunoaștem este o mare reușită într-un județ al UDMR. Probabil, la acel moment, exista o gândire despre ce va urma după preluarea mandatului. Au fost oare uneltirile atât de puternice, încât au împiedicat ca acest lucru să se întâmple normal, ca în alte județe, fiindcă ating niște interese grele de aici sau din altă parte? Să ne așteptăm la un alt prefect? Se negociază în spatele ușilor închise? Care o fi miza? Sunt oare presiunile despre care ne vorbesc sursele noastre din UDMR, care spun că se insistă ca prefectul sa fie o avocată din Odorheiu Secuiesc?

Cine crede că UDMR a renunțat la funcția de prefect în Harghita,  nu înțelege cum funcționează acest județ.

Poate oamenii din Harghita nu vor fi dezamăgiți de cei în care își puneau speranța înainte de alegeri. Poate noul prefect din Harghita nu va fi unul pus de UDMR,  cu mâna celor de la USR-PLUS.

I.R.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *