Decizie definitivă în cazul chipsurilor inscripționate cu adresa în „Ținutul Secuiesc”. Tibunalul Harghita a dat dreptate ANPC în cazul chipsurilor „Csíki Csipsz”

0

Articol disponibil în: Română

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a transmis că Tribunalul Harghita i-a dat dreptate în cazul chipsurilor „Csíki Csipsz”. Astfel, adresa producătorului era trecută doar în limba maghiară şi menţiona „judeţul Harghita, Ţinutul Secuiesc”, iar Protecţia Consumatorilor a decis ca produsul să nu mai fie comercializat până când nu este etichetat conform legislaţiei.

Foto: Facebook/ Csiki Csipsz

Tribunalul Harghita a respins definitiv contestaţia depusă de operatorul economic SC Pityoka Gyar SRL, din localitatea Sânsimion, judeţul Harghita, producător al brandului de chipsuri „Csíki Csipsz”, împotriva măsurii dispuse de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita, referitoare la oprirea temporară a comercializării produsului până la remedierea etichetării neconforme, scrie news.ro.

Cu doar o lună în urmă, Judecătoria Miercurea Ciuc dădea aceeaşi soluţie, în primă instanţă, acestei contestaţii.

„Indiferent de naţionalitate, de încărcătură emoţională sau de convingeri, legea trebuie respectată. Alimentarea unor idei greşite trebuie să aparţină trecutului. Sunt convins că putem pune cu mândrie <<produs în România>> pe fiecare ambalaj fabricat aici. Încurajăm fiecare producător român să îşi găsească locul pe piaţă. Suntem aici să consiliem şi să ajutăm în acest sens”, a declarat Laurenţiu Moldovan, comisar şef adjunct CJPC Harghita.

La momentul controlului, comisarii harghiteni au aplicat operatorului o amendă contravenţională de 5.000 de lei. De asemenea, chipsurile au fost interzise la vânzare.

„Astfel la brandul CSIKI CSIPSZ, chipsuri, pufuleţi şi snacksuri – un total de 33 de sortimente, s-a constatat că informaţia privind adresa producătorului era trecută pe ambalaj doar în limba maghiară şi menţiona, în mod eronat, adresa companiei ca fiind în comuna Sânsimion, judeţul Harghita, Tinutul Secuiesc”, a transmis ANPC.

Sentința Tribunalului Harghita este definitivă.

„Cerinţele etichetării produselor comercializate, conform normelor legale, sunt valabile pentru toţi operatorii economici, iar faptul că reclamanta le-a adus la îndeplinire în mod defectuos sau că întâmpină dificultăţi în desfăşurarea activităţii, pe care singură şi-a organizat-o, nu poate constitui un temei pentru intervenţia de urgenţă a justiţiei. De altfel, aceste dificultăţi ar putea fi uşor depăşite de apelantă prin simpla aplicare pe produse a unor etichete care să cuprindă toate informaţiile în conformitate cu dispoziţiile legale”, arată Tribunalul Harghita.

sursa: news.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy