DEFINITIVAT 2022 în Harghita. Au fost publicate rezultatele finale

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Rezultatele la examenul național pentru definitivare în învățământ au fost afișate joi, 4 august 2022,  atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat.

Vezi AICI rezultatele.

În județul Harghita, după contestații, rata de promovare a examenului este de 65.9%.

În total, sunt 91 de candidați promovați și 47 care nu au luat examenul. Sunt 12 de note între 9,50 și 9,99.

După contestații, Harghita, rămâne tot cu o medie de 10 (zece). Singura notă de 10 din Harghita a fost obținută de AMBRUS I.. DOROTTYA ( SUSENI) – LIMBA ȘI LITERATURĂ MAGHIARĂ MATERNĂ

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 139 de candidați. Dintre aceștia, un candidat s-a retras, nu au fost candidați eliminați pentru fraudă. Nu au fost lucrări anulate în centrele de evaluare.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

sursa informațiilor: Ministerul Educației

Citiși și DEFINITIVAT 2022: Rată de promovare de 60.86% și o medie de 10 în județul Harghita, înainte de contestații

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy