Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Din cauza parlamentarilor PNL și PSD vor fi demolate crucile românilor din cimitirul de la Valea Uzului

O instanță din România, mai precis Curtea de Apel Bacău, a decis că cele 50 de cruci din beton pentru eroii români, ridicate de Primăria Dărmănești în cimitirul din Valea Uzului, au fost amplasate ilegal și trebuie îndepărtate

Această decizie a instanței din Bacău nu este prima care uimește pe toată lumea. Aici s-au mai luat multe decizii care pentru oamenii normali par cel puțin aberante, dacă nu chiar nedrepte. Dacă în România ar fi cu adevărat libertate de exprimare și informare și am putea filma și difuza ședințele de judecată de la Curtea de Apel Bacău ați spune că este ireal în ce hal se înfăptuiește justiția aici.
În acest proces, instanța a judecat strict în litera legii, nu și în spiritul, ei și a decis să dea acele cruci jos. Dacă toate autoritățile din România ar interpreta legea cu același exces de zel ca judecătorii de la Bacău atunci ar trebui desființate toate crucile care sunt pe marginea drumurilor din România, ar trebui demolate peste trei sferturi din troițele din această țară și multe cimitire din mediul rural ar trebui să fie închise pe loc.

De ce își permit judecătorii de la Curtea de Apel Bacău să facă asemenea excese și să nu țină cont și de spiritul legii? Simplu. Parlamentarii PNL și PSD sunt prea fricoși, prea slabi și prea speriați ca să facă odată o lege serioasă a răspunderii magistraților. Atâta timp cât judecătorii nu răspund, sau răspund foarte greu, pentru deciziile eronate pe care le iau, se vor lua în continuare decizii eronate și multă lume va avea de suferit.

Din păcate, această decizie a instanței din Bacău nu a ținut cont decât de ce scrie pe hârtii, nu și de oameni, contexte, obiceiuri religioase și de nimic altceva și va duce la o serie de dispute între români și maghiari de care România nu avea nevoie.

Noi vă recomandăm să nu luați de bun ce ați citit mai sus, ci să mergeți o dată la Curtea de Apel Bacău să vedeți cum se desfășoară ședințele de judecată. Doar să stați o oră într-o sală de judecată să vedeți ce se întâmplă și cum se împarte dreptatea.

Iosub Robert
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.