Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Din cauza preţurilor mari la energie, Primăria Miercurea Ciuc renunţă la patinoarul în aer liber şi reduce iluminatul festiv

În perioada de advent, Miercurea Ciuc va avea străzi îmbrăcate în decorațiuni festive, doi pomi de Crăciun și ofertă bogată de programe. Va fi așteptat Moș Nicolae, va fi organizată aprinderea festivă a lumânărilor de Advent și un târg de Crăciun. De asemenea, grupuri de colindători vor asigura atmosfera de sărbători în cartierele orașului, desenele copiilor, realizate special pentru perioada aşteptării Naşterii Domnului, vor fi proiectate pe faţada cetăţii Miko, iar ferestrele vor fi din nou decorate.

Korodi Attila, primarul municipiului, respectiv viceprimarul Sógor Enikő, au rezumat perioada festivă din acest an.

Ne pregătim pentru cea mai frumoasă perioadă a anului cu o serie de evenimente care vor fi organizate în Parcul Central, pe promenadă și la Cetatea Mikó. Singurul lucru care ne umbrește bucuria este că nu putem repeta anul acesta ceea ce ne-a plăcut atât de mult anul trecut. A trebuit să renunțăm la patinoarul în aer liber pentru că ar fi generat costuri de o amploare nesustenabilă pentru dimensiunea orașului„, a anunțat primarul Korodi Attila.

Tot din motive de economie, perioada în care va fi iluminat festiv în municipiu va fi redusă la jumătate din perioada de anul trecut, respectiv de la două luni, la o lună. Luminile din centrul orașului, zonele rezidențiale, intrările în oraș și traseele principale vor fi aprinse din prima duminică de Advent până la sfârșitul vacanței de iarnă. Pregătirile sunt deja în curs de desfășurare în tot orașul.

Primarul a anunțat faptul că și în acest an doi brazi de Crăciun vor împodobi orașul. Brazii de 12-13 metri înălțime au fost donați de către composesoratul „Aranyos” din Miercurea Ciuc. Unul dintre ele va fi amplasat în intersecția dintre Piața Majláth Gusztáv Károly și strada Petőfi, iar celălalt în Parcul Central. În jurul acestuia din urmă se vor desfășura festivitățile de aprindere a luminilor de Advent.

Programul de Advent a fost prezentat de viceprimarul Sógor Enikő. Duminică, 27 noiembrie, de la ora 17:00, părintele franciscan Urbán Erik va rosti devoțiunea și va cânta corul Bisericii Franciscane din Șumuleu Ciuc. În cadrul evenimentelor ulterioare, directorul pastoral Simó Gáspár, preotul unitarian Solymosi Alpár și preotul Darvas-Kozma József își vor împărtăși gândurile lor de sărbătoare, atmosfera fiind întreținută de concerte cu muzică specifică. Slujba din ultima duminică de Advent va avea loc cu o zi mai devreme, sâmbătă, 17 decembrie, tot de la ora 17:00. Motivul este de a oferi posibilitatea iubitorilor de sport să participe și la sărbătoarea de Advent și să poate urmări și finala Cupei Mondiale de fotbal care se va juca duminică, 18 decembrie.

Începând cu al doilea weekend de Advent, promenada va găzdui târguri de artizanat. Iluminatul și muzica ambientală, respectiv cavalcada de gusturi și arome de Crăciun (băuturi calde, cozonac secuiesc etc.) va fi parte integrantă a atmosferei festive de pe promenadă și din parc.

Luni, 5 decembrie, de la ora 17:00, copiii și adulții sunt invitați la o petrecere de așteptare a lui Moș Nicolae, în Piața Libertății. În zilele de 5 și 6 decembrie, între orele 12:00-20:00 va circula și trenul lui Moș Nicolae, cu plecare din stația de autobuz situată vizavi de Teatrul Csíki Játékszín. Cei interesați își pot face rezervare în prealabil pe pagina de internet www.tusnad.bookonline.ro.

Grupurile de colindători vor traversa orașul pe 17 decembrie, multiplicând astfel experiența colindelor de Crăciun. Ca și în anul precedent, pe 17 și 18 decembrie, Cetatea Mikó va fi „împodobit” cu lumini festive. Desenele copiilor vor fi proiectate pe zidurile bastioanelor cetății în ultimul weekend de Advent.

  • informații și foto – Biroul de presă la Primăriei municipiului Miercurea CiucLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.