Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Comuna Corbu, afectată din nou de inundații

Trei curți au fost inundate joi, 1 iulie, în comuna Corbu, de apele revărsate ale râului Bistricioara.

foto arhivă

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Harghita, la fața locului s-a deplasat  un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 3 Corbu, cu o autospecială de intervenție și o motopompă transportabilă

Este pentru a treia oară, în ultimele zece zile, când această localitate este afectată de inundaţii.

„Nu avem curent şi în momentul în care nu avem curent, în trei minute pierdem şi semnalul GSM, suntem izolaţi. Exact unde am avut inundaţii duminică seara apa a trecut peste dig, cu toate că astăzi (joi – n.r.) am lucrat de dimineaţa şi am ridicat digul cu aproximativ un metru. Apa vine din amonte (pe râul Bistricioara), viitura pur şi simplu a spart digul pe care l-am făcut astăzi. Avem, în momentul actual, trei case inundate. (…) Am făcut maximul posibil şi muncim încă, încercăm să completăm digul, dar nu cred că o să avem succes, pentru că vine din ce în ce mai mare apa.”, a declarat primarul comunei Corbu, Romeo Ţepeş-Focşa, pentru Agerpres.

În această dimineață, în localitatea Corbu s-a deplasat şi Grupa Operativă a ISU Harghita pentru monitorizarea cursurilor de apă, având în veder că a fost în vigoare un cod roşu hidrologic pe râul Bistriţa şi afluenţi.

Actualizare, ISU Harghita, ora 16:46:

Echipajul Gărzii de Intervenție nr. 3 Corbu, în cooperare cu SVSU Corbu, au evacuat apa dintr-o singură curte, în celelalte două curți nemaifiind necesar, apa retrăgându-se, iar nivelul râului Bistricioara a scăzut.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *