Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Din nou se doresc „rune secuiești” la intrarea în Miercurea Ciuc

La Miercurea Ciuc conducerea primăriei dorește să amplaseze din nou plăcuțe la intrarea în oraș inscripționate cu „rune secuiești”! Sfidând legile țării și normele în vigoare, se dorește mascarea acestei tentative sub forma unui „concurs de soluții pentru crearea unor elemente de semnalizare la intrările în oraș”. De fapt, plăcuțe de tip rutier care vor semnaliza intrarea în municipiu și vor conține inclusiv mențiuni în așa-zisa limbă secuiască, presupunând un alfabet complet diferit.

Deși această tentativă a fost oprită în trecut, hotărârea anterioară de consiliu local prin care se semnaliza intrarea în municipiu cu „rune secuiești” fiind atacată în contencios de către Instituția Prefectului iar procesul a fost câștigat, „alfabetul secuiesc” nefiind utilizat pentru inscripționare.

Este jignitor modul în care se încearcă din nou marcarea teritoriului în sens etnic prin atribuirea acestui așa-zis alfabet inutilizabil și indescifrabil pentru aproape toată populația municipiului, a județului și de altfel pentru întreaga țară. S-a demonstrat și în cadrul procesului anterior că nu se poate utiliza această inscripție întrucât cetățenii declarați „secui” în municipiul Miercurea Ciuc la recensământ nu depășesc nici 1%!

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș condamnă ferm această nouă tentativă de marcare a teritoriului în sens etnic și solicităm pe această cale încetarea procedurilor și investirea energiei precum și a finanțelor municipiului Miercurea Ciuc în proiecte durabile, serioase, de lungă durată care să unească locuitorii zonei, nu să dezbine mai mult! Menționăm că vom urma toate căile legale pentru a bloca acest demers contrar legii și bunului simț.

 

FORUMUL CIVIC AL ROMÂNILOR DIN COVASNA, HARGHITA ȘI MUREȘ
PREȘEDINTE – DRAGOȘ BURGHELIA
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.