Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Din nou verificări în Harghita. Amenzi de 3.750 de lei, în ultimile 24 de ore

În perioada ultimelor 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita și cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, alături de toate autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, a continuat activităţile specifice de prevenire a răspândirii noului CORONAVIRUS, în special prin verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Activităţile specifice desfăşurate de poliţişti și jandarmi, împreună cu poliţişti locali, pompieri şi specialişti ai altor autorităţi şi instituţii cu atribuţii în domeniu, au vizat îndeosebi zonele cu un aflux mare de cetăţeni, centrele comerciale și zonele adiacente, unitățile de alimentație publică, zonele de agrement şi alte zone aglomerate, precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acţiunilor desfășurate independent şi/sau în cooperare cu alte structuri M.A.I. ori instituţii cu atribuţii în domeniu, au fost verificate 40 de unităţi economice şi 96 de obiective sau alte locaţii, respectiv terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement, dar şi locaţii/zone de izolare/carantinare.

De asemenea, au fost verificate 32 de mijloace de transport şi au fost legitimate 993 de persoane, constatându-se că 9 dintre acestea nu respectau măsurile de protecţie individuală, iar alte 9 persoane au încălcat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație.

Totodată, au fost verificate 95 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare, iar alte 287 de persoane au fost verificate referitor la respectarea măsurilor de carantină.

Ca şi în acţiunile anterioare, au fost transmise o multitudine de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 19 sancţiuni contravenţionale, cu amendă sau avertisment, 10 dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 9 pentru încălcarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, toate în context COVID-19, în cuantum total de 3.750 de lei.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Cetăţenilor li se recomandă să păstreze distanțarea fizică şi să nu se expună la riscuri.

TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.