Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE – 11 ANI DE ACTIVITATE

Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sărbătoreşte, în 30 mai, 11 ani de la înfiinţare, ca structură specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

În cei 11 ani de activitate în lupta împotriva corupţiei, instituția noastră s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire, cât şi a celor de combatere a faptelor de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional. Prevenirea corupției reprezintă o prioritate, concretizată prin desfășurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său. Prin toate acţiunile sale, D.G.A. promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul ca standarde pentru personalul propriu, dar şi pentru cel al M.A.I.

Ca principal canal de comunicare cu publicul, linia TelVerde anticorupţie 0800.806.806 pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie, putând fi apelată din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României. La nivel local, D.G.A. este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Harghita, al cărui sediu se află în Miercurea Ciuc, str. Tudor Vladimirescu nr. 34 – 36, telefon/fax 0266310280.

Cetăţenii judeţului Harghita care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuită Telverde 0800.806.806, prin e-mail la adresa: harghita.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.