Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

REPORTAJ VIDEO Discriminarea românilor în Harghita 2022 a atins apogeul, iar autoritățile dorm

VIDEO VARIANTA FACEBOOK

VIDEO VARIANTA YOUTUBE

Modul în care sunt discriminați românii în Harghita a atins limita suportabilității. Dincolo de toate problemele create de folosirea limbii române, dincolo de roboții centralelor telefonice care îți răspund în maghiară, deși sunt de la instituții ale statului român, dincolo de o sumedenie de discriminări ale românilor la care statul român stă pasiv, acum s-a trecut la un nou nivel.

Activitățile culturale, artistice, sportive sunt anunțate, promovate și se desfășoară exclusiv în limba maghiară. 

Inutil am atras atenția autorităților că românii sunt excluși de la aceste activități, cârdășia politică de la guvernare favorizează discriminarea românilor în propria lor țară. Este atât de frustrant să fii român în Miercurea Ciuc încât nu îți mai vine să ieși pe stradă.

Pentru a vedea toată țara ce înseamnă să fii român în Harghita, am mers la ultimul festival ce s-a desfășurat în centrul orașului Miercurea Ciuc, pe bani publici, și la care nu aveai ce căuta dacă erai un român ce nu cunoaște limba maghiară.

Iosub Robert




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.