Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Disputa pentru Valea Uzului se va judeca la Tribunalul Bacău

Foto: Ziar Harghita

 

Potrivit ediţiei de joi a cotidianului transilvănean Krónika, procesul, care avea ca scop soluţionarea acţiunii de stabilire a liniei de hotar formulată de reclamanta Comuna Sânmartin din judeţul Harghita, în contradictoriu cu Oraşul Dărmăneşti din judeţul Bacău, a fost transferat la Tribunalul Bacău.

Disputa privind linia de hotar, în contextul legii, se rezumă, de fapt, la dreptul de administrare a comunei Sânmartin asupra teritoriului localităţii depopulate Valea Uzului şi a mult disputatului cimitir militar.

Recent, András Gergely, primarul comunei Sânmartin, a declarat pentru cotidianul Krónika că, în niciun caz, ei nu sunt de acord cu transferarea procesului la Tribunalul Bacău, deoarece judeţul este direct implicat în proces, iar acest aspect ar putea influenţa hotărârea instanţei. Prin urmare, se va adresa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, pentru ca procesul să fie transferat într-un judeţ neutru.

MTI

 

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *