Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Diversiunea Sabina Fati – Kelemen Hunor. Ţinta: stoparea preluării în administrare de către Ministerul Apărării Naţionale a Cimitirului Internaţional de la Valea Uzului

Declaraţia lui Kelemen Hunor (dată, cui altcuiva?, postului DIGI TV), despre „vinovaţii” fără vină de la Valea Uzului: „Dacă e adevărat ce scrie Europa Liberă, Sabina Fati, atunci un domn la Ministerul Apărării, Codrin Munteanu, înalt funcționar public, poate să fie unul dintre autorii morali” – este opinia unui internautului român Florin Palas pe această temă.

Sabina Fati, membră a Consiliului Director al GDS şi director al redacţiei Radio Europa Liberă în România, are un război vechi cu Codrin Munteanu, fost prefect al judeţului Covasna, căruia nu-i poate ierta înlăturarea drapelului „secuiesc” din interiorul instituţiei pe care a condus-o, aşa cum scria în februarie 2013 fosta editorialistă a cotidianului „România liberă”. Anterior, în luna ianuarie a acelui an, Codrin Munteanu îi acuzase pe primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, că sunt „vinovaţi morali” pentru distrugerea tricolorului românesc din faţa Prefecturii.

Acum, Sabina Fati, sursa lui Kelemen Hunor, întoarce în mod simbolic acuzaţiile şi inventează că finanţarea monumentului şi a crucilor eroilor români de la Valea Uzului ar fi fost făcută de Ministerul Apărării Naţionale. De fapt, plata lucrărilor a fost asigurată din bugetul local al Primăriei Dărmăneşti şi din fondurile Ministerului Culturii. Iar pe baza acestei minciuni, Kelemen Hunor arată cu degetul către Codrin Munteanu şi Ministerul Apărării Naţionale, cu intenţia vădită de a împiedica preluarea în administrare a Cimitirului Internaţional de la Valea Uzului de către Ministerul Apărării Naţionale, „vinovat moral”, dacă e adevărat ce scrie Sabina Fati. Ei bine, uite că nu e!
Sabina Fati, jurnalista preferată a lui Kelemen Hunor, este o veche admiratoare a UDMR, susţinătoare a unui “compromis rezonabil (care) ar putea însemna o harta a României sub forma “8+1”, păstrând tot ceea ce vor politicienii români:opt mari regiuni şi adăugând dorinţa ungurilor: o regiune majoritar maghiară” şi vajnică apărătoare a aşa zisului Ţinut Secuiesc şi a „simbolurilor” sale.

Post-scriptum: În atenţia şefilor Sabinei Fati – „Center for Eurasian Strategic Intelligence, un think thank cu sediul la Londra infiintat in 2014 care urmareste politica expansionista a Rusiei in Europa de Est si Asia Centrala, susţine că “serviciile speciale ruseşti colaboreaza in prezent cu lideri maghiari în Romania si, profitand de particularitatea relatiilor etnice in regiune, incearca sa creeze probleme Bucureştiului din interior“ (sursa: Hotnews)

Comentariul vine după ce pe post de televiziune Digi 24 președintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit despre incidentele din Valea Uzului, de săptămâna trecută și a spus că în opinia sa, primarul din Dărmăneşti „nu a inventat singur” toată această poveste şi că autorii morali sunt în altă parte. Liderul Uniunii a dat chiar şi un nume: Codrin Munteanu, din Ministerul Apărării.

„Tăriceanu nici nu știa de acest caz până când nu i-am spus eu. Nu cred că primarul din Dărmănești a inventat singur toată povestea asta. Autorii morali sunt în altă parte.

Dacă e adevărat ce scrie Europa Liberă, Sabina Fati, atunci un domn la Ministerul Apărării, Codrin Munteanu, înalt funcționar public, poate să fie unul dintre autorii morali.

Vorbesc din informațiile care au apărut totuși în presă de bună calitate”, a spus Kelemen Hunor.

Continuarea pe Digi 24
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *