Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Doi ursuleți, rătăciți de mama lor, preluați de specialiștii de la Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears din Harghita

Doi ursuleți, rătăciți de mama lor, au fost recuperați recent din zona Cheile Dâmbovicioarei de rangerii Parcului Național Piatra Craiului.

Animalele au fost preluate de specialiștii de la Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears din Harghita, singurul centru din România dedicat puilor orfani de urs și al cărui scop final este reintroducerea lor în mediul natural.

Potrivit unei postări pe Facebook a Parcului Național Piatra Craiului, un turist a semnalat la serviciul 112 prezența a doi pui de urs în zona Cheile Dâmbovicioarei. În zona s-au deplasat rangerii de la Parcul Național Piatra Craiului, un reprezentant de la Garda de Mediu Argeș și Jandarmii de la Postul Montan Rucăr.

Deoarece în zonă nu a fost semnalată prezența ursoaicei, iar unul dintre pui părea să fie foarte slăbit, s-a luat decizia capturării acestora.

Cei doi puiuți au fost duși la un cabinet veterinar din zona pentru a fi evaluați și stabilizați. Din informațiile oferite de medicul care i-a tratat, erau deshidratați și slăbiți, fiind probabil despărțiți de mama lor de câteva zile.

sursa foto: Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears

Ei au fost preluați de specialiștii de la Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears din Harghita.

Susținătorii  Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears din România pot ajuta prin completarea formularului 230 care redirecționează 2% sau 3.5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii, către susținerea entităților nonprofit. Completarea și depunerea acestui formular nu costă nimic, iar în cazul în care nu donați din impozitul pe venit către ONG-uri, această sumă nu intră în buzunarul vostru, ci va rămâne la stat.
Odată completată, cererea se poate depune direct la registratura organului fiscal în localitatea dumneavoastră sau prin poștă. Termenul limită pentru depunere este 25 mai 2021.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *