Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Doi vârstnici și un minor, dați dipăruți, găsiţi de poliţiştii harghiteni

Un bătrânel de 84 de ani, o bătrânică de 85 de ani şi un minor de 11 ani, sesizaţi ca fiind persoane dispărute, au fost găsiţi de poliţiştii harghiteni în scurt timp.

„La data de 21 septembrie 2021, în jurul orei 14:05, Poliţia Municipiului Gheorgheni a fost sesizată telefonic, prin intermediul S.N.U.A.U. 112, despre faptul că un localnic de 84 de ani, din comuna Ditrău, a dispărut de la domiciliu.

În urma primelor verificări efectuate, poliţiştii au stabilit că bătrânelul era bolnăvior şi aproape nevăzător, iar șapca acestuia a fost găsită pe jos, la o distanță de aproximativ 150 de metri față de imobilul în care locuia.

În aceste condiţii, echipa de căutare a fost suplimentată imediat cu poliţişti, jandarmi şi voluntari, operativitatea intervenţiei având ca rezultat găsirea bătrânelului, la o distanţă de aproximativ 400 de metri faţă de domiciliul său.

Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Gheorgheni, pentru acordarea de îngrijiri medicale şi investigaţii de specialitate.

După circa 50 de minute de la această sesizare, în jurul orei 14:55, un alt apel, efectuat tot prin S.N.U.A.U. 112, alerta Poliția Municipiului Toplița referitor la plecarea voluntară de la domiciliu a unei localnice de 85 de ani, cunoscută ca fiind o bătrâioară bolnăvioară.

Şi în acest caz mobilizarea poliţiştilor harghiteni a fost una exemplară, în urma activităţilor specifice de cercetare şi investigație efectuate, bătrânica fiind găsită în zona denumită Pârâul lui Leon.

Aceasta era conştientă şi nu avea semne sau urme de violență, însă prezenta simptome de hipotermie, motiv pentru care a fost transportată la Spitalul Municipal Toplița, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale de specialitate.

La aceeaşi dată, în jurul orei 17:25, Poliția Municipiului Miercurea Ciuc a fost sesizată de asistentul social al unui Centru de Plasament din localitate, cu privire la faptul că, un minor în vârstă de 11 ani a plecat dimineață la orele de curs însă nu s-a întors la Centru.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă pentru desfășurarea activităților specifice de investigare și căutare, în acest caz poliţiştii demarând procedurile specifice în cazul dispariţiilor de minori, inclusiv prin solicitarea urmăririi la nivel naţional.

Toate aceste activităţi informativ – operative au fost sistate în jurul orei 19:10, când minorul a fost găsit, nevătămat, în zona Pieţei Agroalimentare din municipiul Miercurea Ciuc, motivând că „s-a luat cu joaca” şi nu şi-a data seama de trecerea timpului.”, informează IPJ Harghita.

Conform IPJ Harghita, în primele două cazuri persoanele dispărute au fost încredinţate familiei, iar în cel de-al treilea unei educatoare.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.