Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Donație valoroasă din partea comunității din Ciucul de Sus

 

Luni, 13 iulie 2020 au fost predate Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc cinci paturi ATI cumpărate din strângerea de fonduri organizată de către Asociația Felcsík, potrivit referentului de presă al spitalului Kiss Edit.

Donația are valoarea de 61 300 lei și a fost predată luni în cadrul unei conferințe de presă la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Dr. Konrád Judit, managerul spitalului a spus, în instituție este în curs reorganizarea secțiilor la statutul dinaintea pandemiei dar se organizează și o nouă zonă tampon pentru cei cu suspiciunea infecției de coronavirus, iar paturile AT vor fi puse în funcțiune în zona roșie a acesteia. ”Aceste paturi au sosit chiar în momentul potrivit” – aarătat managerul. A accentuat, mulți dintre angajații spitalului locuiesc în localitățile din jur, donația primită este importantă și din acest aspect, pentru faptul că comunitățile locale sprijină spitalul și în acest fel. ”Ajutorul primit confirmă munca noastră, ne dă mai multă putere. O să avem nevoie de asta, provocările încă nu s-au sfârșit” – a punctat managerul.

Karda Róbert, președintele Asociației Felcsík, primarul comunei Sândominic a spus, prin donație au vrut să semnaleze celor care lucrează în spital aprecierea față de munca pe care o desfășoară în interesul locuitorilorzonei. Pe lângă donațiile oferite de persoane fizice și-au pus contribuția și composesoratele din zonă, composesoratele din Sîndominic, Tomești, Ineu, Cârța și Dănești. Președintele composesoratului Ineu a mulțumit președinților de composesorate și membrilor acestor organizații faptul că în numele lor au avut ocazia să ajute spitalul.

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba a considerat, este un exemplu de urmat solidaritatea celor din zona Ciucului de Sus. ”În Ciucul de Sus lucrează împreună autoritățile locale cu composesoratele și implică în munca lor directorii de școli, reprezentanțiibisericii, rezolvă problemele împreună. Am încrederea căîn județul Harghita solidaritatea va fi prioritară și în continuare” – adeclarat președintele Consiliului Județean Harghita.

Din strângerea de fonduri a beneficiat în valoare de 5 400 lei și Serviciul Județean de Ambulanță Harghita. Directorul acestuia, dr. Péter Szilárd a spus, din această sumă au dezvoltat sistemul informatic al serviciului, fapt care ajută munca și siguranța angajaților. Péter Szilárd a mulțumit ajutorul asociației și sprijinul continuu al Consiliului Județean Harghita.

La rândul său, Péter Szilárd  a oferit și el o donație: din partea filialei Ciuc al TransylvaniaRescue Team a predat spitalului instrumente chirurgicale primite în donație, în valoare de 33 043 lei.

Pentru paturile ATI și-a exprimat mulțumirile și dr. Bartha István, șeful secției ATI al spitalului, arătând cât de importante sunt acestea pentru îngrijirea proprie a pacienților.

Răspunzând apelului Spitalului Județean de Urgență și al Consiliului Județean Harghita spitalul a primit în următoarele săptămâni mai multe donații: din partea Composesoratului Bancu au fost donate două monitoare de funcții vitale, Viking srl. a cumpărat aparat de aer condiționat, Asociația Ca Să-ți Fie Mâine Mai Ușor a donat două cărucioare de tratament și Fundația Mereu Aproape a trimis instituției 10 000 bucăți de halate de unică folosință, în valoare de 83 000 lei. Lasolicitarea UDMR, prinbinevoințadonatoruluiAutoritateaAutonomă Ningxia Hui, spitalul a maiprimit 500 măștichirurgicaleși 150 combinezoane de protecție.

 

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *