Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Dosar penal pentru tăiere ilegală de copaci

La data de 05.10.2015, în urma unor activităţi specifice, desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, poliţiştii Postului de Poliție Ulieș s-au sesizat cu privire la faptul că, în perioada 29.09 – 05.10.2015, M.L.Z. de 33 de ani, din localitate, a tăiat ilicit și a sustras mai mulţi arbori, nemarcaţi de către organele silvice, din pădurea privată a satului Daia.

Prin cercetarea la faţa locului s-a constatat că persoana în cauză a tăiat de pe picior şi a sustras 7 arbori de esență foioase, specia gorun, totalizând un volum de 4,787 metri steri în valoare de 1.215,32 de lei.

În aceste condiţii materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar pe numele celui în cauză au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori pentru care, la finalizarea cercetărilor, va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.

Sursa IPJ Harghita
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.