Dosar penal pentru tăiere ilegală de copaci

0

Articol disponibil în: Română

La data de 05.10.2015, în urma unor activităţi specifice, desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, poliţiştii Postului de Poliție Ulieș s-au sesizat cu privire la faptul că, în perioada 29.09 – 05.10.2015, M.L.Z. de 33 de ani, din localitate, a tăiat ilicit și a sustras mai mulţi arbori, nemarcaţi de către organele silvice, din pădurea privată a satului Daia.

Prin cercetarea la faţa locului s-a constatat că persoana în cauză a tăiat de pe picior şi a sustras 7 arbori de esență foioase, specia gorun, totalizând un volum de 4,787 metri steri în valoare de 1.215,32 de lei.

În aceste condiţii materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar pe numele celui în cauză au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori pentru care, la finalizarea cercetărilor, va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.

Sursa IPJ Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy