Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Două incendii într-o singură seară, în zona Topliţei

În data de 11 .08.2016, la ora 2031, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească (grajd cu şură) din comuna Gălăuţaş, strada Pârâul Gălăuţaş. La faţa locului s-au deplasat două echipaje (6 subofiţeri) din cadrul Gărzii de intervenţie nr. 2 Topliţa, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul cuprinsese grajdul cu şură, două clăi de fân, existând pericol de propagare la alte anexe gospodăreşti şi o casă de locuit din imediata apropiere. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Gălăuţaş (6 pompieri civili cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă) şi 15 cetăţeni, acesta fiind lichidat la ora 0305. Alimentarea autospecialelor s-a realizat din pârâul Gălăuţaş, cu ajutorul unei motopompe transportabile. În urma incendiului au ars: grajdul cu şură, în totalitate, pe o suprafaţă de circa 70 mp, aproximativ 50 de tone de fân, o cositoare şi trei pluguri. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 40.000 lei.

O oră mai târziu, un apel la numărul de urgenţă 112 anunţa izbucnirea unui alt incendiu la o anexă gospodărească (bucătărie de vară) în satul Hodoşa, comuna Sărmaş. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de 6 subofiţeri din cadrul Gărzii de intervenţie nr. 2 Topliţa, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă.

 La sosirea echipajului de intervenţie, ardea bucătăria de vară, în totalitate, pe o suprafaţă de circa 50 mp, depozitul pentru fân, grajdul şi şopronul, cu pericol de propagare la casa de locuit şi grajdul pentru animale. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Sărmaş şi Subcetate (10 pompieri civili cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă) şi 10 cetăţeni, acesta fiind lichidat la ora 2355. În urma incendiului au ars: bucătăria de vară, depozitul cu circa 1500 kg de fân, grajdul şi şopronul pentru lemne; s-au degradat circa 2 mc cherestea, ce erau depozitaţi lângă peretele exterior al bucătăriei, şi aproximativ 5 mp din acoperişul casei de locuit. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul/scânteile din mijlocul de încălzire nesupravegheat (sobă fără acumulare de căldură), ce au dus la aprinderea lemnului din apropiere. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 20.000 lei.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.