Echipajele de pompieri militari harghiteni au fost solicitate să intervină la 18 cazuri SMURD

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: ISU Harghita

 

 

În ultimele 24 de ore, echipajele de pompieri militari harghiteni au fost solicitate să intervină la 18 cazuri SMURD (17 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență și o misiune de descarcerare), astfel încât paramedicii SMURD au acționat pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 19 persoane aflate în dificultate, în cazul unui accident rutier, 12 diverse afecțiuni medicale și patru traumatisme.

Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, au intervenit în cursul serii trecute, în jurul orei 21:00, pe DE 578, localitatea Valea Strâmbă, în urma unui accident rutier produs între două autoturisme, în care se aflau 4 persoane, 2 dintre acestea fiind rănite. Pentru eliberarea uneia dintre victime, conducător auto, a fost necesară intervenția echipajului de descarcerare, acesta fiind extras și predat echipajului SAJ, în stare de inconștiență. Echipajul SMURD a asistat medical o a doua victimă, pasageră, în vârstă de 36 de ani, care acuza dureri în zona toracelui și la membrul inferior stâng, survenite în urma impactului puternic. După ce au primit primul ajutor calificat la locul intervenției, cele două persoane rănite au fost preluate de echipajele medicale și transportate la Spitalul Municipal Gheorgheni, pentru acordarea de îngrijiri medicale suplimentare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy